Barcelona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De scherven van Antoni Gaudí

Barcelona,
Spanje


Dit is een detailopname van de zitbank in Park Güell, Barcelona.
Het park dankt z'n naam aan de man die opdracht gaf het aan te leggen: Eusebi Güell. De bedoeling was dat Gaudí voor dit park ongeveer 60 woningen zou ontwerpen, maar uiteindelijk werden er maar twee gebouwd. Gaudí zelf bewoonde er eentje van.

Naast deze woningen bestaat het park o.a. uit een zuilengang met daar bovenop een groot plein. Dit zou, als alle 60 woningen gebouwd waren, het centrale punt van het park zijn. Hier vind je ook de zitbank die om het hele plein kronkelt en versierd is met mozaïeken. Hiervoor werd allerlei gebroken aardewerk hergebruikt.

Voor het door Gaudí ontworpen gedeelte van het park dient entree betaald te worden (€ 8,-). De rest van het park is echt een park, dus met veel bomen en struiken. Aangezien het tegen de heuvels aan gebouwd is, zijn er ook veel trappen.

Nog twee tips:

1) Er mag maar een bepaald aantal bezoekers tegelijk in het park aanwezig zijn. Als je je kaartje hebt gekocht kan het dus zijn dat je moet wachten op het volgende tijdstip dat er nieuwe bezoekers naar binnen mogen. Eenmaal binnen geldt er geen tijdslimiet voor je bezoek.

2) Als je in het Gaudí gedeelte van het park bent, heb je veel uitgangen naar het openbare deel van het park. Let wel op: Als je eenmaal weer in dit openbare gedeelte bent, mag je niet meer opnieuw naar het Gaudí gedeelte, tenzij je bij de kassa een nieuw kaartje koopt. Dit wordt echter bij het aanschaffen van de tickets duidelijk aangegeven.