Slovenië beste reistijd

Het weer in Slovenië

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Slovenië te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Slovenië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Slovenië

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Slovenie:De beste reistijd voor Slovenië is juni t/m augustus. Het kleine stukje van Slovenië dat aan de Adriatische Zee grenst, heeft warme zomers en milde winters. Daar is in de rest van het land geen sprake van: de winters zijn er redelijk streng. Dan zijn er wel volop wintersportmogelijkheden. In het najaar en in mindere mate de zomer valt de meest regen. Beste reistijd: voorjaar en zomer.


Reisadvies
Voor Slovenië geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 juni Nationale Dag, 26 december Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Slovenië

Beste foto's & tips van Slovenië

'504040' door thijsvincent '504040' door thijsvincent

Slovenië

Slovenië

De grotten van skocja

thijsvincent

skocjanske jame, de grotten van skocjan zijn werkelijk indrukwekkend, ze zijn dan ook Unesco wereld erfgoed. De zalen zijn zo reusachtig, het is je nauwelijks voor te stellen. Foto's nemen mag er niet, alleen maar om te voorkomen dat de rondleiding te traag gaat, dus hebben we snel snel enkele foto's genomen. Zeker het bezoeken waard.

'522537' door RonMessing '522537' door RonMessing

Slovenië

Slovenië

Fris groen

RonMessing

Ukanc Slovenie aan het meer van Bohinj, haast niet te geloven dat het midden in de zomer op zo'n mooie plek zo rustig kan zijn. Het water van het riviertje dat in het meer uitkwam was minstens net zo koud als het eruit ziet.. In het meer zelf kun je toch lekker zwemmen. Aan de rand van het Triglavski narodni park, maar het is wel echt een uithoek, maar wel een uithoek waar je prachtig kunt wandelen. Verderop meer richting Kranjska Gora, via de 203 en 206 kom je allerlei mogelijkheden tegen om te raften; te klimmen of je compleet een ongeluk te stampen op je mountain bike. Heerlijke omgeving

'516678' door ALopezBlanco '516678' door ALopezBlanco

Slovenië

Slovenië

Bohinj te mooi voor..

ALopezBlanco

Tijdens haar bezoek aan de Bohinj vallei zei de Engelse detective schrijfster Agatha Christie 'Bohinj te mooi voor een moord'. Ze kwam om van de rust en de natuur te genieten. En gelijk had ze! Het meer en de omgeving is echt prachtig! Als je niet zoveel tijd hebt, lekker buiten wil zijn en toch zoveel mogelijk wil zien...ga dan fietsen! Er zijn goede aangelegde fietspaden en uitgestippelde routes. We hadden zelf onze vouwfietsen bij ons, maar je kan er fietsen huren. De tocht die wij gedaan hebben was ong 30 km en ging langs een rivier, door kneuterige dorpjes, door alpenweiden met uitzicht op de omringde bergen en last but certainly not least langs het meer van Bohinj!

Kaart van Slovenië en omgeving

Laatste Slovenië artikelen

Las Vegas in Slovenie

Voor de grootste gokstad ter wereld hoef je straks niet meer naar Las Vegas. Slovenië wil namelijk aan de grens met Italië een Europese ‘Las Vegas’ bouwen. Zo groot als het echte Las Vegas wordt het niet, maar het komt in de buurt.

Voor de grootste gokstad ter wereld hoef je straks niet meer naar Las Vegas. Slovenië wil namelijk aan de grens met Italië een Europese ‘Las Vegas’ bo...