Sint Petersburg reisblogs

Hermitage

fotografiewhekman was er (tot 29 mei 2011) Gepost op 28 okt 121 reacties

Wat is dat mooi!! De Hermitage (1764) aan de Paleiskade. Wauw!! Het was een droom, die uit kwam voor me. Ik kende het alleen van boeken en documentaires van de televisie. In het echt is het veel mooier en indrukwekkender. Vooral de St. Joriszaal met monolitische zuilen en muren, die bekleed zijn met Italiaans Carrara-marmer. Ook de hoofdtrap is geweldig. Dit is echt een meesterwerk. De Gotische Bibliotheek in de westvleugel is aan de burgerlijke levensstijl van Tsaar Nicolaas II aangepast. Je kan er bijna geen voorstelling van maken hoe ze hier hebben kunnen leven

De Hermitage bestaat al uit de tijd dat Tsarina Catharina de Grote (1729 - 1796) nog leefde en haar aangekocht collecties moesten natuurlijk ergens ondergebracht worden. De totale collectie bestaat ongeveer uit 3 miljoen stukken en is in 2,5 eeuw verzameld. Gelukkig zijn dze collecties bewaard gebleven en kunnen we op de dag van vandaag r nog van genieten.

Als je ooit van plan bent om naar Sint-Petersburg te gaan, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan deze Hermitage. Niet alleen voor uitgebreide kunstcollecties, maar ook voor het gebouw. Het heeft erg indrukwekkende ruimte en allemaal zo verschillend.

fotografiewhekman Positie 13017 (0 p.) Lid sinds 14-05-2012 Foto's en tips: 16 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Valkenburg en Heerlen
4 0
Gepost op 05 november
Nederland Limburg
Valkenburg/Heerlen
0 2
Gepost op 17 oktober
Nederland Limburg
Tweede volle dag & terugreis naar Nederland
0 1
Gepost op 08 november
Tsjechië Praag

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuke enthousiaste beschrijving!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.