Sintra foto's & tips

'411085' door REvanSlooten '411085' door REvanSlooten

PortugalSintra

PortugalSintra

Quinta da Regaleira

REvanSlooten

Quinta da Regaleira is één van de paleizen in het plaatsje Sintra. Bij een stedentrip Lissabon bereik je Sintra het makkelijkst per trein (± 3 kwartier).Het historisch centrum van Sintra is UNESCO Werelderfgoed. Het paleis Quinta da Regaleira heeft een luxe uitstraling binnen en buiten en is vol met romantische details. Ook de tuin eromheen met een kapelletje, watervalletjes en grotten is een fijne plek om je tijd door te brengen. De toegang is 6 euro per persoon.

'497050' door agrotewal '497050' door agrotewal

PortugalSintra

PortugalSintra

Zonsondergang boven..

agrotewal

Zonsondergang ik kan er geen genoeg van krijgen. Wanneer de lucht al wat wolken heeft en ik half verwacht dat er mooi gekleurde beelden te zien zijn dan word ik helemaal onrustig, zeker als ik op reis ben. Word het een mooie ondergang of valt hij tegen. Het juiste moment afwachten is belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is het om voordat de zon ondergaat te bekijken wat een mooie achtergrond op kan leveren. Nog fijner is het om een paar dagen achter elkaar op dezelfde plek een ondergang mee te maken, maar dat is lang niet altijd mogelijk. Deze zonsondergang boven Sintra vond ik zelf één van de mooiste van mijn maanden durende reis. Even openen om de foto goed te kunnen zien.

'416299' door daphnekeune '416299' door daphnekeune

PortugalSintra

PortugalSintra

Sprookje in Sintra

daphnekeune

Deze foto is gemaakt in de tuin van het complex Quinta da Regaleira dat dichtbij het historische centrum van Sintra ligt. Het paleis Palácio da Quinta da Regaleira werd aan het begin van de 20ste eeuw gebouwd door de millionair Antoniem August Carvalho Monteiro (1848-1920), die hier één van zijn dromen werkelijkheid liet worden, met de hulp van architect en decorontwerper Luigi Manini (1848-1936). De omringende tuin is werkelijk een sprookjesachtige omgeving vol grotten, ondergrondse gangenstelsels en waterputten, waarin mythische en esoterische symboliek hoogtij vieren. Een echte aanrader als je in (de buurt van) Sintra bent!

'453090' door Jan10e '453090' door Jan10e

PortugalSintra

PortugalSintra

Cabo da Roca

Jan10e

Altijd een bijzondere gewaarwording om op het 'uiterste' te staan. Toegegeven, Kaap de Goede Hoop is tot nu toe mijn favoriet, Vuurland was ook niet verkeerd, de Noordkaap staat nog op mijn lijstje... Dit is het westelijke punt van Europa. Makkelijk te bereiken vanuit Sintra (of uit Lissabon). Er is een informatiecentrum, het is opgenomen in alle excursies... Maar in november (bijna) het rijk alleen... Kan ook gelegen zijn in het feit dat het de avond ervoor heel hard geregend had en eigenlijk tijdens onze busreis er naar toe pas helder en zonnig werd! Binnen het uur wel uitgekeken, maar ik vond het toch de trip waard.

'419408' door PleunGroeneveld '419408' door PleunGroeneveld

PortugalSintra

PortugalSintra

Mooi of Niet

PleunGroeneveld

Het dorpje Sintra ligt op slechts 30 kilometer ten westen van Lissabon. Het ligt idyllisch in het Sintra-gebergte bij het Sintra-Cascais Natural Park. Het is een plaatsje wat op de lijst van UNESCO staat. het bekendste paleis is het Palacio da Pena.een echt sprookjes Kasteel waar je een leuke tour door kunt maken.

'497159' door Marjolijn82 '497159' door Marjolijn82

PortugalSintra

PortugalSintra

Palácio Nacional da..

Marjolijn82

Zou Disney hier zijn inspiratie vandaag gehaald hebben? Een sprookjesachtig paleis boven op een berg in Sintra. Vanaf het centrum van Sintra kan je er via een mooie route heen wandelen.

'405556' door PleunGroeneveld '405556' door PleunGroeneveld

PortugalSintra

PortugalSintra

Castelo dos Mouros

PleunGroeneveld

Het kasteel ligt op 450 meter hoogte in het nationale park Sintra en is gefotografeerd vanuit het Palácio da Pena. Het nationale park Sintra staat sinds 1996 op de wereld erfgoed lijst van Unesco.

'456746' door Jan10e '456746' door Jan10e

PortugalSintra

PortugalSintra

Pena Palace

Jan10e

Het Pena National Palace staat op top van heuvel. Toegang via tuinen. Een mix van diverse bouwstijlen uit diverse periodes. Vooral het Romantische uit de 19e eeuw springt eruit. Het is Unesco World heritage site en een van de zeven wonderen van Portugal. Het was niet al te best weer, dus geen overzichtsfoto´s. Wel veel detail foto´s. Dit beeld is te zien boven een poort. Is het nu de bedoeling bezoekers af te schrikken???

'485210' door Jan10e '485210' door Jan10e

PortugalSintra

PortugalSintra

Toren stadhuis sintra

Jan10e

Omdat de paleizen in Sintra nogal extravagant zijn valt het stadhuis wellicht in het niet. Maar het is het eerste gebouw dat je ziet als je het station bent uitgelopen. Dit is de klokkentoren. Geglazuurde tegels, Portugese wapenschild. Manuele stijl. 1910. Architect Ades Bermudes. Voor de ambtenaren geen verkeerde locatie om hun werk te doen.

'274828' door Oudeschool '274828' door Oudeschool

PortugalSintra

PortugalSintra

De toiletten in het..

Oudeschool

Het Capuchos klooster ligt vlak buiten Sintra. Het is een oud kloostertje met ruimtes die in de rotsen zijn uitgehakt. Alles is bekleed met kurk om het vocht tegen te gaan. Het licht in de kleine ruimtes is Schilderachtig. Op deze foto de toiletten

'404668' door REvanSlooten '404668' door REvanSlooten

PortugalSintra

PortugalSintra

Sprookjespaleis

REvanSlooten

Op 20 km ten westen van Lissabon ligt het pittoreske plaatsje Sintra. Hier bevinden zich vele paleizen en kastelen met immense tuinen. Het bekendste paleis is dit kleurrijke paleis: Palacio Nacional de Pena. Dit 16-eeuwse paleis werd vroeger door vele Portugese koningen gebruikt als zomerpaleis en heeft een mengeling van diverse stijlen: Manuelstijl, Renaissanse, Moors, Gotiek en Barok. Het is werkelijk alsof je in een sprookje bent beland. Sintra bereik je het makkelijkst per trein in ± 45 minuten vanaf station Rossio.

'431271' door niborv '431271' door niborv

PortugalSintra

PortugalSintra

Palacio da Pena

niborv

Het paleis van Pena, wat werelderfgoed is, ligt bovenop een heuvel in het plaatsje Sintra. Het is makkelijk te bereiken vanuit Lissabon. Doordat er een aantal verschillende paleizen en ruines in de buurt liggen kan je er met gemak een dag doorbrengen. Mocht je een trip naar Lissabon maken dan is het een absolute must!

'427723' door Fransvdg '427723' door Fransvdg

PortugalSintra

PortugalSintra

In Sintra

Fransvdg

Het voormalige koninklijk paleis in Sintra is echt een bezoek waard. De grote witte schoorstenen horen bij de keukens daar. Als je tijd genoeg hebt kun je iets buiten Sintra ook nog naar het Pena paleis.

'264304' door Willemien '264304' door Willemien

PortugalSintra

PortugalSintra

Sprookjesslot

Willemien

In Sintra staat Het Palácio da Pena, een echt sprookjesslot. De basis van het gebouw wordt gevormd door een soort middeleeuwse burcht, compleet met een namaak ophaalbrug en dikke muren met kantelen. Aan dit bouwsel zijn allerlei minaretten, barokke poorten en koepels, gotische bogen, torens en Chinees uitziende versieringen toegevoegd. Het is een ontwerp van de Duitse architect baron Wilhelm Freiherr von Eschwege. Het paleis vormt een contrasterend geheel van torens en poorten , bastions, trappen en binnenplaatsen, met ontelbare kamers in alle stijlen en smaken.

'407639' door PleunGroeneveld '407639' door PleunGroeneveld

PortugalSintra

PortugalSintra

Sintra

PleunGroeneveld

Het dorpje Sintra ligt op slechts 30 kilometer ten westen van Lissabon. Het ligt idyllisch in het Sintra-gebergte bij het Sintra-Cascais Natural Park. Het is een plaatsje wat op de lijst van UNESCO staat het bekendste is wel het Palacio da Pena.een echt sprookjes Kasteel

'425550' door Fransvdg '425550' door Fransvdg

PortugalSintra

PortugalSintra

Ratjetoe

Fransvdg

Het Penapaleis op een heuvel boven de stad Sintra is echt een ratjetoe aan bouwstijlen. Ferdinand II, de echtgenoot van koningin Maria II van Portugal, liet dit paleis als zomerpaleis bouwen. Zelf was hij een Duitser, een van Saksen-Coburg. Hij koos Baron Wilhelm Ludwig von Eschwege als architect. Samen bedachten ze het plan om alle bekende bouwstijlen in één paleis samen te voegen. Koningin Maria stierf in 1853 in het kraambed van haar elfde kind. Dat was, helaas voor haar, al voordat het paleis voltooid was.

'425520' door Fransvdg '425520' door Fransvdg

PortugalSintra

PortugalSintra

Cabo da Roca

Fransvdg

Cabo da Roca is het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Deze 140 m hoge kaap ligt aan de Atlantische Oceaan, op circa 30 kilometer ten westen van Lissabon. Er staat hier sinds 1772 een vuurtoren, de Farol do Cabo da Roca. Het is een vierkante stenen toren van 22 m hoog die elke 18 seconden vier witte lichtflitsen afgeeft. Het licht is op 26 zeemijl nog zichtbaar (circa 48 km). De toren is eigendom van de Portugese marine en is voor het publiek gesloten. (Met dank aan Wikipedia).

'289701' door Willemien '289701' door Willemien

PortugalSintra

PortugalSintra

Cabo da Roca

Willemien

Cabo da Roca, het meest westerse punt van het Europese continent. Op een plaquette staat: “daar waar de wereld eindigt en de zee begint” volgens Luis de Camões. Een stijle rots, 140m boven de zeespiegel en een vuurtoren. Verzekerd ben je van prachtige uitzichten over de Atlantische oceaan.

'423661' door Remon '423661' door Remon

PortugalSintra

PortugalSintra

Mistig pad

Remon

Nogmaals een foto vanuit de tuinen van het Palacio de Pena in Sintra, op zo'n 40 minuten met de trein van Lissabon. Sintra staat bol van de oude paleizen van koningen uit de 14e tot 16e eeuw maar ook een oud Moors kasteel vanuit de Middeleeuwen. Alhoewel het in de paleizen zelf bol staat van de mensen, zijn de tuinen vaak een oase van rust. Daarnaast draagt ook de laaghangende bewolking bij aan de mystieke sfeer, een mazzeltje!

'264242' door Willemien '264242' door Willemien

PortugalSintra

PortugalSintra

Moors kasteel

Willemien

De twee conische torens (eigenlijk schoorstenen) van het Paço da Vila vormen het beeldmerk van Sintra. Oorspronkelijk stond hier een Moors kasteel, maar koning João I liet er een paleis bouwen. In de vier eeuwen daarna werd er steeds weer iets veranderd of bijgebouwd. Ook dit paleis is daardoor een mengelmoesje van bouwstijlen. Vele wanden zijn betegeld met voorstellingen op azulejos, die soms zeer doen denken aan Delfts blauw.

'279831' door Oudeschool '279831' door Oudeschool

PortugalSintra

PortugalSintra

Capuchos klooster te.

Oudeschool

Het Capuchos klooster ligt vlak buiten Sintra. Het is een oud kloostertje met ruimtes die in de rotsen zijn uitgehakt. Alles is bekleed met kutrk om het vocht tegen te gaan. Het licht in de kleine ruimtes is Schilderachtig. Op deze foto de keuken.

'379512' door liane '379512' door liane

PortugalSintra

PortugalSintra

Palácio da Pena

liane

Dit is een foto van het andere kasteel waar ik het over had in Sintra. Palácio da Pena. Het kasteel is in zuurstokkleuren geverfd. Het paleis is gebouwd op de resten van een Hiëremonietenklooster en behoort tot de zeven wonderen van Portugal.