Madeira

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Als echte ontdekkingsreiziger in Madeira!

Madeira,
Portugal


Een echte ontdekkingsreiziger, je kan het zijn op het prachtige Portugese eiland Madeira.
De natuur is verbluffend mooi, heel veel soorten tropische bloemen. Het wordt dan ook het bloemeneiland van de wereld genoemd.
Je kan er leuke pittoreske dorpjes ontdekken die verscholen liggen tussen de bananenplantages en er prachtige bergwandelingen maken. Deze nemen je mee door haar adembenemende natuur. Madeira is ook een van de hoogste zeeklip van Europa rijk, de Cabo Girão (Câmara De Lobos). Hier kan je op een glazenbrug lopen en er de zee onder je voeten zien. Deze brug ligt op 580 meter hoog.
Het is niet echt een bounty-strand eiland maar je hebt er wel (zwarte) zandstranden. Bij Ponta de São Lourenço heb je er bijvoorbeeld een liggen in een prachtig natuurgebied.
Ga je voor de actieve trip, beklim de Pico Ruivo dan zeker! Dit is de hoogste berg van Madeira, de top ligt op 1.862 meter hoog. De Pico Ruivo behoort met 449,82 meter prominentie tot de Ultra Prominenten Bergen.
Wanneer je deze berg wil beklimmen begin je op de Pico do Arieiro, vanaf hier begint de tocht naar de top van de Pico Ruivo. Het staat er goed aangegeven hoe je moet wandelen dus kun je vooral van de adembenemende omgeving genieten. Vanaf het begin van de hike word je al meteen getrakteerd op een schilderachtig plaatje, overal waar je kijkt ben je omringt door de robuuste groene natuur. En bij elke bocht die je pakt verschijnt er weer een prachtig nieuw schilderij van Moeder Natuur.
De wandeling is op het begin goed te doen, zoals je kan zien op de foto. Maar wanneer je dichterbij de top komt moet je over verschillende paden vol grove stenen klauteren. Eenmaal op de top, is het dat zweten meer dan waard. Je waant jezelf als Columbus echt op het einde van de wereld!