Zuid Oostenrijk

De meeste bezienswaardigheden in het zuiden van Zuid Oostenrijk bevinden zich in Tirol, Oost-Tirol en Salzburg. Onder meer het Hohe Tauern National Park met de Grossglockner en de Krimmler Wasserfälle zijn spectaculaire trekpleisters. Je moet het hier vooral hebben van de mooie natuur.

Informatie over Zuid Oostenrijk

Beste foto's & tips van Zuid Oostenrijk

'223927' door huubm '223927' door huubm

OostenrijkZuid Oostenrijk

OostenrijkZuid Oostenrijk

Dodengevangenis...Mau

huubm

Het concentratiekamp Mauthausen werd in augustus 1938, vijf maanden na de annexatie van Oostenrijk door Nazi-Duitsland, opgezet met als doel een mannenkamp in het Oostenrijkse gebied te realiseren, gevangeniscapaciteit te bezitten voor de geplande oorlog. Het gebied rond Mauthausen was voorts vooral geschikt vanwege de aanwezigheid van graniet, zodat de gevangenen tewerkgesteld konden worden voor de winning van bouwmateriaal. Zoals bij de meeste concentratiekampen van de nazi's waren de verblijfs- en arbeidsomstandigheden voor de - met name politieke - gevangenen zeer slecht. Voorts bepaalden mishandeling, straf, ziekte en honger het beeld van alledag. Gevangenen werden doodgeslagen, opgehangen, of doodgeschoten. Ook was er een trap van 148 treden de diepte van de granietgroeve in waar menigeen het leven liet. Zieke gevangenen liet men bevriezen, verhongeren of werden gedood met fenol-injecties of gifgas. Bekende beulen waren onder andere 'das blonde Fräulein' en 'Hans de doder'. (bovenstaand bron wikipedia) Bijna 100.000 mensen werden hier vermoord. Waaronder, zoals ik al eerder schreeef, ook een groot aantal Nederlanders. Achter het bord op de foto zit de gevangenis van Mauthausen, waar mensen o.a. gevangen gehouden, en geexecuteerd werden door hanging, kogel en foltering. Mauthausen ligt dicht bij de autosnelweg A1 onder de rook van Linz (St. Valentin).

'403578' door corriebalten '403578' door corriebalten

OostenrijkZuid Oostenrijk

OostenrijkZuid Oostenrijk

Machtig mooi

corriebalten

Oostenrijk is een van de bosrijkste landen van Europa. De bergen in Oostenrijk groeien een paar millimeter in een jaar, maar er brokkelen ook stukken van af. Als ik wandelend door het bos plots zicht heb op machtige bergen afstekend tegen een blauwe lucht blijf ik een tijdlang bewonderd staan.

'534816' door konne000 '534816' door konne000

OostenrijkZuid Oostenrijk

OostenrijkZuid Oostenrijk

Laaghangend

konne000

Na een overnachting met de camperbus in het Oostenrijkse Gmünd stonden we 's morgens met dit uitzicht op. Sneeuw op de bergen, lekker zonnetje en laaghangende bewolking! Dat belooft een mooie dag te worden!

Laat kaart zien