Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ongerepte sneeuw

Tirol,
Oostenrijk


Wat is er mooier dan op wintersport met de eerste gondel naar boven te gaan en als een van de eersten over de geprepareerde sneeuw weer naar beneden te skiën? De piste ziet er altijd zo mooi ongerept uit en door het harde werk van de pistenbullies lijkt het alsof jij de allereerste persoon bent die het gebied betreedt. Het is een ervaring waar wij elk jaar voor gaan en dat gevoel krijg je elke ochtend weer.

Helaas durfde ik niet het risico te nemen om mijn fototoestel mee naar boven te nemen en daar een mooie foto te maken van die perfecte ribbels in de sneeuw. Daarom nam ik mijn kans waar om een dergelijke foto te maken tijdens mijn wandeltocht. Want ook de wandelroutes worden elke nacht door de pistenbullies schoon geveegd. In de vroege ochtend dus op pad om de "Six Senses" te volgen, een prachtige route die van de top van de Alpkopf naar het dorp Serfaus loopt. Onderweg worden je zintuigen op verschillende manieren geprikkeld. Het moge duidelijk zijn dat bij dit restaurant je smaakpapillen geprikkeld kunnen worden! :)

Dus... op mijn buik liggend in de koude sneeuw deze foto gemaakt. En daarna gauw opwarmen in het restaurant met een warme chocomel!