Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eten en rodelen

Tirol,
Oostenrijk


Het is maandag op het einde van de middag van onze winterport week. We hebben heerlijk een hele dag geskied en bergen de skispullen op en vervangen deze door de gehuurde rodelsleeën. Daarna pakken we de laatste gondel van de Alpkopfbahn, de rode gondel in Serfaus, omhoog om halverwege uit te stappen bij Erlebnispark Hög. Een klein stukje verderop ligt een restaurant, Hög Alm, waar je heerlijk kan eten en drinken.

Met een volle buik en na een prachtige zonsondergang zoals je op de foto kan zien, stappen we op onze sleeën om via het speciaal voor deze avond verlichte rodelpad naar beneden te glijden. Het rodelpad is in de loop der jaren zo aangepast dat je niets ergers kan gebeuren dan uit de bocht vliegen en met je snufferd in een zachte hoop sneeuw belanden. Een veilige gedachte als onze pubers jubelend de berg af snellen... Dit is absoluut een aanrader als je een dag op een speciale manier wilt afsluiten!

Daarbij is het ook prettig om te weten dat er nog altijd iemand na jou de berg afkomt en de route checkt op achterblijvers of verloren zaken, namelijk de medewerkers van de Hög Alm zelf. De kok gaat namelijk iedere ochtend met de sneeuwscooter omhoog en neemt meteen de verse groenten en vlees voor die dag mee naar boven. De medewerkers komen 's-morgens met de gondel naar het werk. Aan het einde van een dag hard werken zijn er vaak nog een paar gasten die blijven plakken en pas nadat de liften en gondels al gesloten zijn, naar beneden skiën en snowboarden. De medewerkers kunnen dus niet meer de gondel naar beneden pakken, maar gaan standaard met rodelslee via het rodelpad naar beneden. De kok doet hetzelfde met de sneeuwscooter. Een aparte variant op het gewone woon-werk-verkeer!