Tirol

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Burgenwelt Ehrenberg Reutte binnenkort topattractie met langste voethangbrug ter wereld

Tirol,
Oostenrijk


We gaan hier zeker nog een keer naar toe zodra de langste hangbrug ter wereld klaar is (planning gereed najaar 2014).

Bij Burgenwelt Ehrenberg kunt je een bezoek brengen aan het Bezoekerscentrum met Erlebnismuseum en Naturausstellung
Prijzen (aug2014): Erlebnismuseum €8,00 pp; Naturausstellung € 5,50 pp of combiticket € 10,80 pp (met gastenpas krijgt ong 5-7% korting)

De Naturausstellung is aardig om te zien. Voorafgaand aan de klim naar de Burgruine zou ik zeker eerst het Erlebnismuseum bezoeken; echt een aanrader. Heel leuk gebracht, leerzaam en interactief voor jong maar ook voor oud. Veel informatie wat een ruimer beeld op de ruïne geeft.

Door een stevige wandeling kun je een (kosteloos) bezoek brengen aan Burgruine Ehrenberg (vanaf het bezoekerscentrum 30min) en Schafetung Schlosskopf (vanaf ruïne 10 min weer naar beneden om vervolgens 45 min omhoog te wandelen of vanaf de ruïne het steile pad omhoog te nemen). Door de huidige de bouw van de hangbrug naar de overkant van het dal, kun je hier straks ook een bezoek aan Fort Claudia aan koppelen.

We hebben in augustus 2014 alleen Burgruïne Ehrenberg bezocht maar dat kwam omdat we dom genoeg geen drinken meegenomen hadden. Boven heb je diverse mooie uitzichtpunten en je kunt overal door/langs/over klauteren, soms niet ongevaarlijk maar gewoon even uitkijken.

Je kunt er denk ik een leuke dagtocht van maken door eerst het museum te bezoeken, vervolgens naar de ruïne te wandelen en daar te picknicken (er is buiten de ruïne niks, geen horeca en geen toilet, wel hier en daar een bankje) en nog naar de Festung te wandelen.

Ze zijn bij de ruïne momenteel (aug 2014) bezig met de bouw van de langste voethangbrug ter wereld van Ruine Ehrenberg naar Fort Claudia met lengte van 403m en een max. hoogte van 110m. Momenteel staat de opening najaar 2014 gepland. De brug zal het hele jaar toegankelijk zijn. Toegangskaartjes zijn dan te koop bij het bezoekerscentrum en/of via draaipoortje bij de brug zelf (max. 500 personen op de brug).

Een locatie met voor ieder wat wils: cultuur, natuur, wandelen, inspanning, ontspanning, interactieve educatie, mooie uitzichten en binnenkort ook nog de hoogte in