Schloß Schönbrunn

Foto door Reisreporter corriedewinter

Vanaf het dorpje Santa Catarina, ook wel bekend als El Mirador, heb je een prachtig uitzicht over de Laguna de Apoyo en de grootste vulkaan van Nicaragua: de Mombacho. Deze 1344 meter hoge vulkaan ligt tien kilometer ten zuiden van de stad Granada. De vulkaan is een steeds populairdere toeristische attractie vanwege het uitzicht op het Meer van Nicaragua.

Informatie over Schloß Schönbrunn

Beste foto's & tips van Schloß Schönbrunn

'511420' door corriedewinter '511420' door corriedewinter

OostenrijkSchloß Schönbrunn

OostenrijkSchloß Schönbrunn

Wenen in de winter

corriedewinter

Paleis Schönbrunn valt binnen de gebaande paden, maar het herbergt veel verrassingen. Voor kinderen en volwassenen is er, juist in de winter, van alles te zien en te doen. Denk maar aan de oudste dierentuin van Europa, en de uitgestrekte tuinen en bossen daar weer achter. Neem wat nootjes mee, ga op een bankje zitten en de eekhoorntjes eten uit je hand. Er is een kindermuseum waar je op zaterdag en zondag zelfs verkleed mag rondlopen. Je kunt er leren dansen en heel spannend een zaklamprondleiding doen. Neem wel je eigen zaklamp mee! In november en december is Wenen helemaal in kerstsfeer. Op het grote plein bij de ingang van Schönbrunn staat een gezellige kerstmarkt, die wat minder massaal is dan de kerstmarkten in de stad. Dit meisje geniet van aardbeien op een stokje, gedoopt in chocolade. Een keizerlijke traktatie.

'545857' door Bowral '545857' door Bowral

OostenrijkSchloß Schönbrunn

OostenrijkSchloß Schönbrunn

Jason en het 'Gulden.

Bowral

In de tuin van het slot Schönbrunn staan 32 beelden die in 1777 zijn gemaakt door Johann Beyer. De beelden stellen Griekse mythologische figuren voor. Het beeld op de foto is Jason met het ‘Gulden Vlies’. Het vlies was de gouden schapenvacht van de god Chrysomallos. Jason was de zoon van koning Aeson, maar hij werd opgevoed door een centaur (half paard half mens). Eenmaal volwassen eiste hij de troon op. Zijn halfbroer Pelias zei dat hij die alleen kon krijgen als hij het Gulden Vlies naar Griekenland zou terugbrengen. Samen met een aantal Griekse helden, waaronder Herakles en Orpheus, trok hij naar Colchis aan de oostkant van de Zwarte Zee. De deelnemers aan de tocht werden de Argonauten genoemd. Na onder meer een draak te hebben verslagen, keerde hij met het vlies terug naar Griekenland.

'545737' door whelder '545737' door whelder

OostenrijkSchloß Schönbrunn

OostenrijkSchloß Schönbrunn

Palmenkas

whelder

De 111 meter lange palmenkas van Schönbrunn is de grootste historische kas van Europa. Het is een prachtige constructie van gietijzer en 45.000 ramen. Het hoogste punt van de kas is 28 meter. En kunnen dan ook flinke bomen in groeien. een bezoek aan de kas is zeker de moeite waard. Je vindt er prachtige palmen, orchideeën en andere planten. Een bezoek aan de kas maakt deel uit van diverse combinatietickets voor Schönbrunn.

Laat kaart zien