Zuid Oekraine beste reistijd

Het weer in Zuid Zuid Oekraine

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuid Zuid Oekraine te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuid Zuid Oekraine? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuid Zuid Oekraine

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid Zuid Oekraine:De beste reistijd voor Zuid Oekraine is mei, juni en september. Een typisch Oost-Europees klimaat heeft het binnenland van Zuid Oekraine: koude winters en hete zomers. De kust van de Zwarte Zee heeft wel een verrassing in petto: een mediterraan tot subtropisch klimaat. ’s Zomers is het echter wel propvol op het strand.


Reisadvies
Voor Zuid Oekraine geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
23 februari Dag van het leger, 9 mei Overwinningsdag, 28 juni Dag van de Grondwet, 24 augustus Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Zuid Oekraine

Beste foto's & tips van Zuid Oekraine

'189653' door Fransvdg '189653' door Fransvdg

OekraïneZuid Oekraine

OekraïneZuid Oekraine

DIKKE DAMES IN DE ZON

Fransvdg

Deze dikke dames genieten heerlijk in het zonnetje op het Krim-schiereiland in de buurt van Jalta. Jarenlang waren zij het proto-type Russische vrouw, maar er is de laatste jaren ook hier veel veranderd.

'185574' door Fransvdg '185574' door Fransvdg

OekraïneZuid Oekraine

OekraïneZuid Oekraine

Gouden koepels

Fransvdg

De Russisch - Orthodoxe kerken hebben vaak prachtige gouden koepels. Dit is een foto van een kerk in Jalta, op het Krim-schiereiland. Het procedé om dit goud op de koepel te krijgen was in het verleden erg ongezond. Heel wat arbeiders zijn aan kwikvergiftiging overleden.

Laat kaart zien