Zuid- en westkust Noorwegen image

Zuid- en westkust Noorwegen


Beste reistijd

Zuid- en westkust Noorwegen
Noorwegen
Jonadekker

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Zuid- en westkust Noorwegen

Het weer in Zuid- en westkust

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuid- en westkust te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuid- en westkust? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuid- en westkust

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noorwegen:
De beste reistijd voor Noorwegen is mei t/m augustus. ‘Brr!’ is een bekende eerste gedachte bij Noorwegen, maar dankzij de warme Golfstroom is het niet al te koud aan de westkust. In de zomer én winter niet.  In het zuiden van Noorwegen zijn de zomers mild, maar met veel regen. Om het Noorderlicht te bezichtigen kun je het best in het voor- of najaar gaan. Expeditiecruises naar Spitsbergen (Svalbard) zijn alleen mogelijk van juni t/m september. De westkust is dan (met maxima tot 6°C) een stuk warmer dan de oostkust.