Noord Holland foto's & tips

Vos met prooi

Vos met prooi (gemaakt in Noord Holland)
Door: Bergwerk
Het was een heldere avond en wij gingen er op uit om in de buurt nog wat vogels te spotten en wellicht ook nog wat foto's te maken. Het was rond rond 1/2 negen, een uur voor zonsondergang, in de Gruiterspolder bij Spaarndam.
Op deze plek is het altijd druk met allerlei soorten watervogels. Plotseling kwamen er 8 ganzen met gestrekte nek en met veel geluid op ons af en passeerden ons om honderd meter verder in het gras weer tot rust te komen. Vreemd.
Na een 10 tal minuten hoorden we paniekerig gesnater van een groep eenden, en zonder na te denken draaide ik de camera richting eenden en instinctief drukte ik af. Wat we toen zagen duurde nauwelijks een seconde. Een hongerige vos dook op uit het riet en greep een eend uit de groep. Het was fascinerend, natuur in zijn puurste vorm en wij waren geimponeerd door hetgeen we zagen. En, nu begrepen we ook de luidruchtige ganzen. Deze waakzame vogels hadden de vos dus al eerder in de gaten!

Info over deze foto met tip

  • Camera NIKON CORPORATION: NIKON D70
  • Belichtingstijd 1/100
  • Diafragma f/3.5
  • Brandpuntsafstand 200mm
  • ISO 250
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Noord Holland inspiratie

Afgelopen zondag van het zonnetje en de natuur genoten in de AWD. Tot mijn verbazing kwam ik verder geen reisreporters tegen?! Maar het was genieten van het ...

>>

Vandaag weer eens een wandeling gemaakt in de AWD op zoek naar vossen. Veel herten gezien, schapen, en op het laatst gelukkig ook een vos. Wat een prachtige ...

>>

De Dintelse Gorzen, een natuurgebied van natuurmonumenten in West-Brabant. Niet zo heel erg groot, maar heerlijk om te wandelen daar. Deze Schotse Hooglander...

>>

9 reacties bij foto met tip "Vos met prooi"

johan ensing

Door: johan ensing • Geplaatst op

Fantastisch vastgelegd. Mazzel en een prima fotografeninstinct. SUPER!

Groet, Johan

movos

Door: movos • Geplaatst op

WOW... wat een fantastisch moment!! Super timing van zowel de vos als van jou!!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Dit is nu wat ze een lucky shot noemen. Geweldig, spectaculair verhaal en bjizondere foto!!

Coine Wijngaarde

Door: Coine Wijngaarde • Geplaatst op

Hallo,

Zoo... wat een spectaculair moment met een mooi spannend verhaal... prachtig zoals die vos met zij prooi er tussenuit knijpt...en dan ook nog in de verte 2 mooie vogels...heel mooi.

Groetjes Corine

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wow even de pagina open openen en ik zie deze foto!!! Oef die is wel spectaculair! een echte toevalstreffer. Heel erg mooi Ruud!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.