Noord Holland

Molen de Vriendschap in Weesp en de Vecht

Als je een keer op zaterdag niets te doen hebt en het is redelijk weer dan is een bezoekje aan Molen de Vriendschap in Weesp zeker de moeite waard. Het is goed te combineren met een auto of fietstocht langs de Vecht en eventueel vanaf station Weesp te bewandelen.

Op zaterdag wordt er meel gemalen in de molen. Voornamelijk door vrijwilligers en het is dan ook mogelijk om de trappen te beklimmen en de molen van binnen en de Vecht van buiten, vanaf de omloop te bekijken. Regelmatig zijn er evenementen zoals het midwintermalen. Helaas is dat net geweest en hebben we daar heerlijke Moliebollen gegeten. Oliebollen van eigen gemalen meel en daar vers gebakken. Ook is er dan een optreden met muziek en wordt er op grote horens geblazen.

Meer informatie is te vinden op de [url="http://www.weesperwieken.nl/" target="_blank"]website[/url] van de stichting. Vanaf de molen is het recentelijk gerestaureerde bolwerk op een eiland in de Vecht te zien. Daar bevind zich ook het Fort Ossenmarkt wat alleen op monumentendag te bezichtigen is. Of je moet iemand kennen die lid is van een van de verenigingen die het fort gebruikt. Na een tocht van vijf kilometer langs noordkant de vecht ligt daar ook nog een tweede fort. Fort Uitermeer, dit is meer een ruïne maar deze is wel te voet te bereiken. Onderweg langs de Vecht heb je dan natuurlijk nog mooi zicht op molen de Vriendschap en molen de Eendragt die ernaast staat.
0
3

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
46
Geplaatst op
05 Jan 2012
Land
Bestemming
Categorie
Activiteit of excursie
Laat kaart zien
 

3 reactie(s) bij "Molen de Vriendschap in Weesp en de Vecht"

 • profile image comment

  Leuk en helemaal passend binnen het maandthema!!

  Door jacomien • geplaatst op 2012-01-08 22:43:12
 • profile image comment

  Leuk om te weten.

  Door Fransvdg • geplaatst op 2012-01-08 07:04:33
 • profile image comment

  Lijkt me leuk om eens tegaan kijken.

  Door schenkel • geplaatst op 2012-01-05 13:19:44

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.