Noord Holland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Holland image

Noord Holland

Noord Holland
Nederland
Agrotewal

Pech

Een goede week terug van vakantie begint het toch weer te kriebelen om bij zonsondergang even op het strand te gaan kijken, tenslotte is het maar 10 minuten fietsen. Ook wil ik eens mijn grijs filter gaan uit proberen.

Dus 's middags nog even met de neus in de boeken, voor de juiste instellingen, normaal fotografeer ik in AV, nu moet ik M gebruiken. Ik heb wat ruzie met mijn statief, daar ben ik niet zo handig mee, dus manlief helpt een handje.

Bepakt en bezakt, statief onder de snelbinder, rugzak om ga ik op weg. Ai tegen 21.00 uur is het al een stuk kouder, dan maar wat harder doortrappen. Wat zeg ik doortrappen? Nou zeg maar opboksen, ik weet niet wat mijn fiets voor kuren heeft maar het lijkt wel windkracht 8, hij loopt aan, niet gewoon. Maar niet zeuren, ik zie de zon al verkleuren. De kluft op naar het strand is vandaag te veel voor mij, dan maar een stukje lopen, ook lekker.

Voor ik het strand op loop kijk ik nog even naar mijn instellingen, maar op de een of andere manier, krijg ik mijn iso niet verder omlaag dan 400. Waarschijnlijk ergens iets ingedrukt over verschoven met uitproberen statief. Menu doorgelopen, van alles geprobeerd, frustratie alom. Grrrrr, hier word ik niet vrolijk van, dan maar geen grijsfilter en statief, maar gewoon zonsondergang.

Wat schets mijn verbazing als ik het strand op loop, grote dikke buizen ontsieren het strand. In de verte zie ik bulldozers aan het werk. Ik knijp nog even in mijn arm, maar ik ben echt wakker. De zon zakt nog wat lager, geen mooie wolkpartijen zoals bij mij in de tuin, geen pier te zien en dan die lelijke buizen. Dit is niet mijn avond, wachten tot de zon in de zee zakt, verspilde moeite. Geprikkeld storm ik terug naar mijn fiets en dan geglibber tussen mijn tenen, tot overmaat van ramp ben ik in verse dampende poep gestapt, vast een hond aan de diarree.

Ik heb het helemaal gehad, voeten wassen, slippers schoon spoelen, eerst over die akelige buizen heen. Wat een avond, voorlopig maar even niet naar het strand. Tot ze klaar zijn met het verbreden van het strand zoals ik vanmorgen las op een site.