Gelderland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gelderland image

Winter Wonderland

Gelderland
Nederland
Lemurgirl

Winter Wonderland

Wanneer je op de Veluwe woont, dan is het niet moeilijk om mooie plekjes te vinden. Die zijn er te over. Vooral nu Nederland al enige tijd bedekt is met een dik pak sneeuw....
Vanochtend heb ik, met de camera onder de arm, een uitstapje gemaakt naar natuurgebied Het Leesten (voor wie er naartoe wil: vanaf de A1 afslag 19 en dan richting Hoenderloo rijden...). Eigenlijk was ik wat aan de vroege kant, want het was nog behoorlijk donker. Maar in de auto blijven zitten heeft ook geen zin, dus ik heb de stoute snowboots aangetrokken en ben een stukje gaan wandelen. Ik kwam terecht in een verstilde zwart-witte wereld. De heuvels die in de late zomer paars kleuren door de bloeiende heide, zijn nu wit. Te oordelen aan de vele slede- en voetsporen, is het hier gisteren flink druk geweest met ouders die hun kinderen hebben vermaakt (of zou het andersom zijn geweest?).
Een mooie opgaande zon met een heldere lucht was misschien wel mooi geweest nu, maar ja, dat heb je zelf niet in de hand. De lucht blijft grauw en grijs, ondanks dat het wat lichter wordt. Toch blijft het een mooi gebied. Het is net alsof je door een zwart-wit tekening loopt. De wir-war van takken, die aan 1 kant bedekt zijn met sneeuw is toch ook een fraai schouwspel.
Ik besluit de camera op bracketing te zetten en foto's met diverse belichtingen te maken. Thuis maar even wat HDR-foto's in elkaar knutselen.
Wanneer ik een uurtje door de sneeuw aan het banjeren ben geweest, hoor ik de eerste honden blaffen. Bij Het Leesten is een speciaal stuk bos waar honden heerlijk los kunnen rennen. De eerste hond die ik tegenkom, draagt sokjes om geen koude pootjes te krijgen.
Inmiddels heb ik -op 6 foto's na- mijn kaartje vol. Het wordt tijd om naar huis te gaan. Kaartje leegmaken en het weer goed in de gaten houden. Camera, snowboots, handschoenen, warme jas en muts blijven stand-by, want als het wat lichter wordt, zijn er nog meer mooie plekjes in de omgeving van Apeldoorn..... Tussen het Kanaal en de Wenumse Watermolen is het ook vast heel mooi nu....

PS: foto's volgen nog....

Foto's

1cfe7.jpg
1cfe7.jpg
Lemurgirl
d1a8d.jpg
d1a8d.jpg
Lemurgirl

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Winter Wonderland"

 • profile image comment
  Door Albertensandra• geplaatst op 11 Jan 2010 | 09:37:26

  ben heel benieuwd naar je foto's!!!!! Mooi geschreven.
  En die hond met sokjes moet ook een leuk gezicht zijn geweest...
  En thuis heerlijke lekkere warme chocolademelk!

  Bericht aangepast op 08:13:29