Flevoland reisblogs

Weg met die troep op RR!!!

TravelGoom is er nu(tot 13 mrt 2010) Gepost op 13 mrt 1021 reacties

Weg met al die amateuristische B-foto’s, saaie privé-dagboeken die we blogs noemen en oninteressante non- tips op deze site!

Ik ga voor de top, de beste, de mooiste, de meest indrukwekkende weergaves met de hoogste kwaliteit vol kleur en een perfecte compositie.
Verhalen van hoge literaire schoonheid die me met een bijna Hitchcock-achtige spanning aan het beeldscherm kluisteren.
Tips over plekken op de wereld waar nog nooit iemand is geweest. Ik wil niet weten dat er een leuk vogeltje in de polder te zien is tussen half februari en de eerste volle maan in maart.
Breng RR terug naar de elite, thuishonk voor proffesionals, de absolute top, laat National Geographic in zijn hempie staan.

Wat moet ik met een foto van weer een witgetopte berg? Ziet zo’n ding er in de Himalaya echt zoveel anders uit dan in de Andes? De Eifeltoren, verlicht, blauw verlicht, rood verlicht, groen verlicht, van onderen, van boven. Doe hem eens horizontaal in hemelsnaam!
Ah gosh, een kikkertje, mooie kleuren hoor en die grote ogen. Ja leuk, maar geen 200x!
Ik word immuun voor de foutgeschilderde kwaakpiraten.

Oh, wat leuk, ‘erfenis van me schoonmoeder gekregen en na lang wikken en wegen dan toch eindelijk die langverwachte reis naar Aruba maken, Mooie stranden hebben ze daar joh, en wist je dat ze er Nederlands spreken. We hebben echt zoveel beleefd, jammer dat we de dolfijnen niet mochten aaien. Zijn echte wilde beesten he, in zo’n bak… En toen ontdekte ik RR en dacht moet hier echt een blog over schrijven.’
Ga terug!

Ik stel voor dat de reactie de 50 beste foto’s selecteert.
Alleen de beste blijven over zodat iedereen overzichtelijk kan zien hoe je erg je best moet doen om er tussen te komen. Foto’s van gebieden binnen 2000km van Nederland tellen niet mee want die kennen we allemaal al. Ik wil de mooiste bergtop, de kleurrijkste kikker, de meest doorleefde gelaatstrek en alleen etenswaren waarvan we de naam en de smaak nog niet weten.
Meer niet!

En de blogs en tips? Alleen plaatsen als meer dan 50% van de redactieleden elkaar aankijken en in koor roepen ‘zo wist je dat, dat ken ik niet’.
Strenge selectie graag!
Ik kan het anders niet meer bijhouden.
Zoveel foto’s, zoveel tekst en allemaal tips die ik toch nooit waar ga maken.
Al die mensen die de hele dag op reis zijn.
Ik wordt er stront jaloers van.

Zo, ik ben mijn ei even kwijt. Bijna Pasen, vandaar…
Moet stoppen want ik ga een korte reis maken.
Er zit namelijk een koolmeesje tussen de begonia’s dus ik ga snel mijn camera pakken…

Tot RR!

TravelGoom Positie 40 (48052 p.) Lid sinds 29-09-2008 Foto's en tips: 2762 Blogs: 90 Fans: 19
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Het hakt erin...
5 30
Gepost op 10 maart
Finland Helsinki
A 'Fish-eyes' view
2 10
Gepost op 09 juli
Maleisië Tioman Island
Resoluut!
0 11
Gepost op 06 juni
Nederland Flevoland

Reacties bij deze blog

Gerrit-Gaspedaal

Door: Gerrit-Gaspedaal • Geplaatst op

Hehe... lekker de boel opgeblazen over de top van de daken getoeterd!

En je hebt gelijk! Tenminste... als ik goed begrepen heb dat je het overdrijvingsmechanisme als aandachtstrekker voor je probleem hanteert....

Ik zit ook niet te wachten op een of andere stinkzwam uit Noord-Frankrijk (kan niet eens zien of de foto wel daar gemaakt is) of een dartel flierefluitend boomklevertje van de Veluwe. Hoe mooi die foto's op zich ook zijn.

Dat is mijn smaak dan. Maar door de qua niveau ietwat laagdrempeligheid hier, is het wel een leuke site en heeft ieder evenveel mogelijkheid om in the picture te komen. En smaken verschillen.

Neemt niet weg dat het wel leuker zou zijn als iedereen wat kritischer op zichzelf zou zijn (ikzelf incluis) en zich af zou vragen: wil een ander dit wel zien, zou dit iemand boeien, vindt iemand het leuk om dit te lezen, voegt dit iets toe aan de reisbeleving van een ander.. etc. etc. Ik heb ook al eens een blog gewijd aan soortgelijke vraagstukken. Hopelijk blijft de discussie gaande.

doppie

Door: doppie • Geplaatst op

Misschien een idee om de sterren te herdefiniëren:

* Goed gelukt
** Zo had ik 'm nog niet eerder gezien !!
*** Ik mocht willen dat ik deze had gemaakt !!!
**** WOW, wat een plaat !!!!
***** Doorsturen naar National Geographic !!!!!

Het geven van sterren is een teken van waardering, in het huidige systeem voelt het geven van minder dan 4 sterren als afkraken, terwijl 5 sterren op dit moment bij 90% van de foto's niet meer betekent dan "Goh wat een leuke foto".

janhermens

Door: janhermens • Geplaatst op

Prachtig beschreven en bezien vanuit het standpunt van de lezer!
Wil je informatie over een reisbestemming, is deze site ideaal. Als fotosite waarbij het om waarderingen en sterren draait, is het een aanfluiting. Informatie is NIET uit te drukken in cijfers!

mirjamo

Door: mirjamo • Geplaatst op

Bedankt voor je ei! Als nieuweling hier en amateur voel ik me dus juist zeer vereerd dat je wat foto's van mij beoordeeld hebt, die dus in elk geval door jouw selectie heen zijn gekomen. Kijk, dáár leer ik al van om te weten welke foto's goed zijn en welke niet...

Esther

Door: Esther • Geplaatst op

;-) Ik ben zo benieuwd naar je begoniaserie, liefst met jouw gezicht erachter, want dat zal zeker scoren!
Maar herken veel van wat je zegt. Een maximale plaatsing per dag zou al een 1e mooie stap zijn.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.