Transnistrië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Transnistrië image

Avontuur op de Balkan

Transnistrië
Moldavië
Aalco

Avontuur op de Balkan

En dan kom je in de winter met het voorstel aan het gezin om in de zomervakantie 2 weken door 6 landen op de Balkan te gaan reizen met de bus, de trein, taxi's en een huurauto. Gelukkig werd het positief ontvangen en het reisplan kon worden opgesteld.

De aanvliegroute was via Wenen naar Skopje in Macedonië, vanuit Skopje met de bus naar Pristina in Kosovo en vervolgens met de bus naar de hoofdstad van Bulgarije; Sofia. In Sofia haalden we de huurauto op die ons via Plovdiv naar een meer hoog in de bergen van Roemenië zou brengen (een uurtje boven Boekarest). De route werd daarna vervolgd vanuit Boekarest met de nachtrein naar Chisinau; de hoofdstad van Moldavië. Tot slot hebben we vanuit Chisinau met een taxibusje en een gids een dagtrip gemaakt naar Transnistrië, 'het land dat niet bestaat'. En na twee weken vlogen we vanaf Chisinau, via Munchen, weer naar ons vertrouwde kikkerlandje.

Een hele onderneming om deze route helemaal zelf in elkaar te zetten en alle boekingen te doen. Hoe kom je aan treintickets voor de nachttrein van Boekarest naar Chisinau? En waar vind je een lokaal reisbureautje in Moldavië die een dagtocht kan regelen naar Transnistrië wat nou net een afvallig deel van Moldavië is dat de hang naar Moskou sterker heeft dan naar Europa?
Alles is echter te regelen zolang je maar veel geduld, vertrouwen en veel creativiteit hebt.

Is het dan allemaal de moeite waard om zo'n enorm intensieve trip te gaan maken met je vrouw en twee zoons van 13 en 15 jaar? Op deze vraag kan ik met terugwerkende kracht volmondig JA antwoorden. We hebben zoveel mooie ervaringen erbij, bijzondere steden bezocht, prachtige natuur gezien en inspirerende mensen ontmoet. De Balkan is echt prachtig en behoorlijk ongerept. Plekken als de oude stad van Skopje, de gezellige winkelstraat in Pristina (Kosovo), de mooie Alexander Nevski-kathedraal in Sofia, het Rilaklooster in de bergen van Bulgarije, het bergmeer in de Karpaten van Roemenië, het bezoek aan het kasteel van Dracula in Transylvanië, de onvergetelijke rit met de nachttrein naar Moldavië en een bezoek aan Bender en Tiraspol in Transnistrië zijn stuk voor stuk fantastische ervaringen die we voor geen goud hadden willen missen.

Tijdens deze hele reis hebben we mogen overnachten in fantastische accommodaties, overal heerlijk gegeten en de meest prachtige dingen kunnen zien. En dit allemaal voor zeer schappelijke prijzen.

Kortom; een echte aanrader voor mensen met een avontuurlijke inslag!

Foto's

d1132.jpg
d1132.jpg
Aalco
148e2.jpg
148e2.jpg
Aalco
148e2.jpg
148e2.jpg
Aalco
b223c.jpg
b223c.jpg
Aalco
b223c.jpg
b223c.jpg
Aalco
9de24.jpg
9de24.jpg
Aalco
9de24.jpg
9de24.jpg
Aalco