Moldavië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Agrotoerisme in Moldavië.

Moldavië


Als je op een heel leuke manier kennis wilt maken met het landleven in Moldavië adviseer ik je een meerdaags bezoek aan het Agro Pensiunea Butuceni. Dit pension in het kleine dorpje Butuceni heeft kamers in meerdere woningen beschikbaar. Je kunt er prima eten. De maaltijden worden bereid met verse producten van het eigen bedrijf. Er is een buitenzwembad aanwezig en dat is geen overbodige luxe, want in de zomermaanden kan het hier warm zijn.

Butuceni zelf is niet veel meer dan een straat met boerenwoningen en wat kruidenierswinkeltjes. Er zijn opvallend veel waterputten. Tegenwoordig hebben de meeste mensen een eigen kraan in huis, maar de putten zijn nog steeds te gebruiken. Een paar woningen in het dorp zijn te bezichtigen. Zo krijg je een leuk beeld van het leven hier in voorbije jaren. En misschien heb je wel net zo veel geluk als ik, dat je op de kachel mag slapen. Wees niet bang, die brandt in de zomer niet....

Het dorp ligt in de fraaie regio Orheiul Vechi. Ooit zijn de Daciërs en de Tataren hier geweest. Restanten van hun bezoek vind je bij wat ruïnes in het veld en in het kleine museumpje bij de brug over de rivier de Raut.

Als je ’s morgens voor het ontbijt een wandelingetje maakt, kan het gebeuren dat je loslopende koeien tegenkomt. Die weten zelf de weg naar hun grazige weide. Als ze onderweg te lang talmen komt er een boer op de fiets langs, die ze een klap op hun kont geeft waardoor ze wel op de plaats van bestemming uitkomen. Ook paard en wagens horen bij het dorpsbeeld.

Toerisme staat in Moldavië nog in de kinderschoenen. Je hoeft er dus niet bang te zijn voor grote groepen.

Omdat het maximum aantal woorden voor een tip dichterbij komt, zal ik de leuke wandelmogelijkheden hier in een andere tip vermelden. Ik rond nu graag af met de site van het bedrijf: www.pensiuneabutuceni.md en hun e-mailadres: info@pensiuneabutuceni.md