Venetië reisblogs

Venice

kellybaetsen was er (tot 17 jul 2009) Gepost op 19 jul 090 reacties

We zijn er! Het viel allemaal niet mee hoor. Eenmaal op Schiphol bleek dat half Nederland bij de incheckbalie stond. Uiteraard kwam net Miss La Paay en co langs en zij hoeft natuurlijk niet in de rij te staan en mocht op haar paasbest gekleed even voor. Toen bleek dat we standby stonden omdat het vliegtuig overboekt was. What the…..!? Wist niet eens dat zoiets mogelijk was in een vliegtuig. Al met al toch nog goed gekomen en mochten we Business Class vliegen. Een lekker luxe ontbijtje en verse jus maakt dan toch weer veel goed.

Na een uur met de boot eindelijk in ons hotel gearriveerd wat er meer dan goed uit ziet! Die middag zijn we lekker in de buurt gebleven en hebben we wat rondgelopen in de wijk Castello. Een goede eerste indruk van Venetië. Erg mooie kleuren, charmante steegjes en kanalen. Erg mooi allemaal……maar wat een doolhof!!
Ik durf best te zeggen dat ik als vrouw zijnde een goed richtingsgevoel heb (ja, sommige vrouwen hebben wel een goed oriëntatievermogen) maar hier heeft dat totaal geen zin! Zonder goede kaart ben je echt verloren. Veel straatjes/steegjes staan niet op de kaart aangegeven en veel namen zijn net iets anders ivm Venetiaans dialect. Niet erg handig dus. Veel toeristen zie je hier ook verdwaasd op de kaart kijken, zich afvragend waar ze in hemelsnaam zitten.

’s Avonds lekker gegeten en nog lekker gewandeld langs de kade bij het San Marcoplein samen met een paar duizend andere toeristen! Laagseizoen noemen ze dat!? Wat een mierennest. Wel erg mooi allemaal. Een terrasje pakken op het San Marcoplein is er niet bij gezien het feit dat een koffie hier E 9,70 kost en een thee E 8,50. Tel hierbij de extra kosten van het strijkorkest en je hebt een rekening die ieder normaal mens een hartwip bezorgt. Het is daarom ook niet gek dat de terrassen hier grotendeels leeg zijn en de toeristen wel staand van het strijkorkest genieten. Zo ook wij want het heeft toch wel iets. Prachtige stukken worden hier gespeeld en sommige toeristen dansen zelfs onder de San Marco Basiliek. Mijn Maria Von Trapp imitatiedansje van een paar seconden kon ook wel gewaardeerd worden door een paar Engelse toeristen maar dat even terzijde. Een bezoekje aan het San Marcoplein in de avond is toch wel aan te raden ondanks de gigantische drukte.

kellybaetsen Positie 613 (434 p.) Lid sinds 01-09-2008 Foto's en tips: 551 Blogs: 43 Fans: 2
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Hammam trauma
0 13
Gepost op 28 september
Turkije Turkse Riviera
Dubai...here we come!
0 11
Gepost op 14 april
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Pech onderweg
1 17
Gepost op 29 december
Lesotho Maseru

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.