Umbrie reisblogs

Assisi revisited

marjolijn was er (tot 07 nov 2015) Gepost op 17 okt 090 reacties

Assisi revisited.

Vandaag een hernieuwde kennismaking met Assisi. Het blijft een vreemde gewaarwording om met een roltrap vanaf de parkeerplaats richting middeleeuwen op te stijgen. De eerste keer dat ik in Assisi was, begin 2001, enkele jaren na de aardbeving, waren veel huizen nog beschadigd en gestut. Nu is alles keurig opgeknapt.
Assisi is een leuk stadje, met een typisch Italiaans centraal plein (kerk, gemeentehuis, fontein) en door de ligging tegen een heuvel ook met veel fraaie doorkijkjes als gevolg van de hoogteverschillen tussen de straten. Eerst bezoek ik, voor het eerst, de San Rufino, met zijn romaanse voorgevel. Het interieur is helaas niet meer romaans, wel zijn onder glas in de vloer oude stukken van de kerk te zien. De crypte is jammer genoeg gesloten op het moment dat ik er ben. Achter de San Rufino is in het stratenplan nog zichtbaar waar vroeger het romeinse amfitheater was.
Inmiddels is net de Santa Chiara open, voor mij niet echt interessant. Tot slot natuurlijk de San Francesco, overdadig versierd met beroemde fresco’s. In de onderkerk ontdek in een hoekje weer het portret van de heilige Franciscus door Cimabue. In de bovenkerk blijft de frescocyclus van Giotto over het leven van de heilige een genot om te zien. Mijn favoriete tafereel is de verdrijving van de duivels uit Arezzo.
Na zoveel spiritualiteit is het tijd voor meer wereldse geneugten. Met een heerlijk Italiaans ijsje sluit ik het bezoek aan Assisi af.

marjolijn Positie 59 (34152 p.) Lid sinds 18-01-2008 Foto's en tips: 1107 Blogs: 36 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Romaanse kerk San Rufino
blogfoto nr. 2
Kerkdeuren San Rufino
blogfoto nr. 3
Hier was het romeinse amfitheater, straat loopt nog rond
blogfoto nr. 4
S. Francesco-kerk, blik uit raam trap naar bovenkerk
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

A Coruña, een roman als gids
8 2
Gepost op 21 mei
Spanje Galicia
Op de fiets in Nha Trang
4 3
Gepost op 17 maart
Vietnam Zuid Vietnam

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.