Sicilië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Caltabellotta

Sicilië,
Italië


Sicilië is toch vooral bekend om de bezienswaardigheden aan de oostkust, de Etna, Taormina en Syracuse. Het stadje Caltabellotta ligt in het binnenland in het zuidwesten, hier vindt je nog het traditionele Sicilië. Een stukje naar het noorden ligt de Corleone streek, bekend van de Godfatherfilms.

Caltabellotta is prachtig gelegen op 950 meter hoogte, het is tegen een berg opgebouwd met op de top een enorme rots. Op de rots staan nog de restanten van een Castello. Als je daarachter nog doorloopt kom je uit bij de Cathedrale, dat geweldig op de rand van een enorme afgrond ligt. Van daaruit heb je schitterende uitzichten op het binnenland van Sicilië.

Parkeer je auto beneden en loop geleidelijk omhoog, de sfeer van traditioneel Sicilië proevend. Hier drink je nog een cappuccino voor één Euro. Halverwege de weg omhoog heb je mooi uitzicht op de ligging van dit authentieke stadje. Tegen de rotspunt aangeplakt zie je het Castello liggen. Goed kijken, want door de grijze stenen die gebruikt zijn gaat het perfect op in zijn omgeving.