Sicilië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kapoentje

Sicilië,
Italië


Lieveheersbeestjes zijn een groep van kevers (Coleoptera) die behoren tot de familie Coccinellidae. Sommige soorten zijn zeer bekend omdat ze algemeen voorkomen, een voorbeeld is het zevenstippelig lieveheersbeestje (Coccinella septempunctata).
Lieveheersbeestjes leven zowel van planten en schimmels als van kleine diertjes, veel soorten zijn sterk gespecialiseerd. De bladluisetende soorten worden vaak als nuttig gezien maar soorten die schimmels of planten eten verspreiden ziektes en worden beschouwd als plaaginsecten. (bron. Wikipedia)

Wist u dat dit beestje ook wel "Kapoentje" wordt genoemd. Nu weet ik ook waar "Sinterklaas kapoentje" vandaan komt. Het is natuurlijk een veel voorkomende soort in de gehele wereld er zijn gigantisch veel soorten en varianten van dit beestje. Eigenlijk net zoveel soorten en varianten als de homo sapiens. Vandaar is er waarschijnlijk gekozen is voor dit diertje om aan te geven dat de wereld verbeterd dient te worden en dat dat start bij jezelf. Ik groet voor mij onbekende mensen wat vaker en onbekende mensen groeten me nu ook terug en worden nu bekende mensen voor mij. Ik vind dit al een hele verbetering van mijn wereld. Heb dit al jaren geleden ervaren maar was het een beetje door de snelle tijd vergeten.