Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Aardbeving

Rome,
Italië


Op stedentrip in Rome | Accommodatie bij de rivier, niet ver van de Ponte Giuseppe Mazzini. De charmante 106,15 meter lange boogbrug over de Tiber, gebouwd tussen 1904 en 1908, heeft alweer een aardbeving overleefd, vanmorgen. En ik ook :0
Italië ligt op de grens van de Eurasische plaat en de Afrikaanse plaat. De vulkanen de Etna, de Stromboli en de Vesuvius zijn een teken van de vulkanische activiteit van de bodem. Het midden van Italië wordt vaker opgeschrikt door aardbevingen.

04:25 Word wakker en woel wat, onrustig. Dan begint mijn bed heen en weer te schudden en het gebouw (hotel) om me heen ook. Ik denk: dit is de aarde die beweegt - was het dit of is het nog maar het begin. Mocht het nog erger gaan worden dan ben ik niet bepaald op een gunstige plek: tweehoog in een gebouw, in een steeg. Maar het is na twintig seconden voorbij.

iPad gepakt, op Twitter lees ik een eerste bericht:
"04:34 Het midden van Italië is getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,1. Het epicentrum was niet ver van het dorp Norcia, zo'n 75 kilometer ten zuidoosten van Perugia. Ook in Rome werd de beving vannacht gevoeld."

Goed, dat laatste klopt!
Nu eerst nog wat uren doorslapen.
Voor me ligt een nieuwe dag in deze fantastische stad.

Foto gisteren gemaakt met iPad.