Rome

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Goede restaurants buiten de gebaande paden

Rome,
Italië


Rome is groot en er zijn vele vele vele restaurants om uit te kiezen... Hier een paar tips van echt goede restaurants buiten de gebaande paden.
Tiberino: mijn favoriete restaurant. Het is gelegen op de hoek van het plein voor de kerk op het Tiber eiland. Proef er het typisch Romeinse pastagerecht met chocolade (ja echt, en het is lekker!) en het nagerecht met pistachenoten. Of kies de pasta met zwarte truffel. Vriendelijk personeel, gezellige sfeer. Er waren enkel locals, ook al is het eiland geliefd bij toeristen die er wandelen.
Tacito: Geniet er van de zalm met avocado en een stuk chocoladetaart toe. Populair bij de plaatselijke bevolking. Er was eigenlijk geen tafel meer vrij, maar het vriendelijke personeel zette een tafeltje buiten, zodat we er alsnog konden eten. Nadeel: de rokers zitten ook buiten, dus je kan last hebben van de sigarettenrook. Binnen een stuk drukker en lawaaierig. Adres: Via Tacito 18 (niet heel ver van de Engelenburcht).
La Fornace: eet hier de pasta met verse en grote mosselen. Mijn partner had het er na een week nog over hoe lekker dat was! Ook andere pastagerechten verkrijgbaar. Vriendelijk personeel. Buitenterras aan de straat. Geen toerist te zien. Metrohalte Valle Aurelie is op +/- 10 min.lopen. Adres: Via Angelo Emo. Ga daarna verder naar ijssalon Millenium. Houd restaurant La Fornace aan je rechterzijde en loop de straat uit totdat je op de hoek van de straat aan een klein pleintje deze ijssalon tegenkomt. Heerlijk chocolade- en cheesecake ijs.
Prisco Ristorante: (ook) vega gerechten, verse fruitsalade, lekkere spinazie-zalm salade. In een rustige buurt met buitenterras. Vriendelijk personeel. Adres: Via Fabio Massimo 91.
IJssalon Palazzo del Freddo: voortreffelijk ijs voor de laagste prijs. Een medium cup waarbij je 3 smaken mag kiezen kost 2 euro. Kleine cup kost 1.60 euro. Je kan ook een plak ijstaart kiezen of een hoorntje. Eerst afrekenen bij de kassa, daarna ijs kiezen. Veel zitplaatsen. Er is een drinkfonteintje om je flesje te vullen en handen te wassen. Adres: Via Principe Eugenio, is +/- 15 min. lopen vanaf treinstation Termini. We waren hier de enige toeristen. Er zijn veel Aziatische winkels en restaurants in de buurt, indien je wat anders wil eten dan pasta.
Wat ik zelf een nadeel vond van veel restaurants is dat de terrasstoelen vaak niet echt comfortabel zitten. Ik had na een tijd echt behoefte aan een goede stoel met een kussentje, haha.
Veel (eet)plezier!