Rome reisblogs

Hoezo Rome geen stad voor kids?

AngelaenAnniek was er (tot 02 okt 2010) Gepost op 15 apr 112 reacties

Onze dochter kon goed en wel lopen toen we besloten dat een stedentrip er maar weer s van moest komen: even lekker cultuur snuiven, maar dan in een op een kind aangepast tempo. En zo togen we najaar 2010 niet voor 1 week, maar voor 2 weken naar Rome per auto.
In elke reisgids die ik las onderweg, las ik steeds dat Rome en kleine kinderen niet samengaan. Onze dochter Anniek dacht daar duidelijk anders over! Zo vond ze het prachtig om op het Forum Romanum van steen naar steen te springen, te slenteren in Ostia Antica, een uitstapje te maken naar Pompei, helemaal zelf de Engelenburcht op te klimmen, de vele ciao bella's met veel enthousiasme te beantwoorden en heerlijk tussen de grote italiaanse families aan zee te spelen. Op een terrasje zitten was ook al een favoriete activiteit , en zo leerde ze al heel jong de Latte Machiatto waarderen!
Bewust kozen we voor camping Village Fabulous als uitvalbasis voor zowel Rome als dagjes strand: de bus naar Rome stopt er voor de deur en in een half uur sta je in Rome, zee en strand bevonden zich op 15 autominuten van de camping.
Wanneer de vele musea haar te veel werden, kroop ze lekker in de wandelwagen om lekker een dutje te doen, om zowaar op het moment supreme - de Sixtijnse Kapel - weer wakker te worden en al die prachtige schilderijen (Mama...KIJK!!!!!!) op haar jonge leeftijd al te mogen zien. Ik ben er van overtuigd: jong geleerd is oud gedaan, en het jonge reisenthousiasme van onze dochter belooft nog wat voor de toekomst! Het enige minpuntje is dat je in de metro best wel even moet ploeteren met een wandelwagen, een kleine buggy was praktischer geweest om te tillen - er zijn geen liften in de metro.
Wie aanvullende tips wil over Rome met jonge kinderen, weet mij vast via deze website te vinden!

AngelaenAnniek Positie 909 (180 p.) Lid sinds 15-04-2011 Foto's en tips: 118 Blogs: 10 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Ons kind heeft zich uren vermaakt met het springen van kei naar kei, het Forum Romanum was wat dat betreft 1 grote speeltuin, waar ze als blond meisje ook nog heel wat bekijks had van vele Japanners
blogfoto nr. 2
Voor de ouders is het soms wel afzien al die keien! Een stevige wandelwagen komt er goed van pas!
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Mooi om dit ook te lezen. En idd jong geleerd is oud gedaan, zo krijgt ze in ieder geval vast de smaak te pakken.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Kids en steden gaat uitstekend. Als je maar weet wat er voor ze te zien en doen is en er geen slenterfestijn van maakt. En geschiedenis is snel heel spannend al zal dat voor jullie kleine nog geen rol spelen vermoed ik..

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.