Napels image

Napels


Reviews

Napels
Italië
Mdgunster

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Italië Napels
Dianadm was hier 30 Apr 2022
Neapolis Sotterranea, de onderwereld van Napels. Diep onder het levendige centrum van Napels ligt een enorme ondergrondse stad. Deze is ongeveer 2400 jaar geleden aangelegd door de oude Grieken en Romeinen en bestaat uit een immens netwerk van straten, pleinen, gangen, tunnels en grotten. Er zijn diverse mogelijkheden om ondergronds te gaan. Wij hebben gekozen voor Neapolis Sotterranea, waar je na het afdalen van 136 treden bij de resten een Griekse Agora en Romeins Forum uitkomt. Al wandelend kom je langs prachtige cisternen (waterbekkens) die zijn uitgegraven uit tufsteen en nog altijd vol water staan. Het water wordt aangevoerd via een aquaduct, een systeem dat na meer dan 2000 jaar nog steeds werkt. Tijdens WOII werd een deel van de gangen gebruikt als schuilkelder, ook hiervan zijn de sporen nog steeds zichtbaar. De ondergrondse route is goed verlicht m.u.v. een paar plekken, dus zorg dat je een zaklantaarn of je mobiel bij de hand hebt om bij te lichten. Sotterranea is goed toegankelijk (ook voor mensen die wat slechter ter been zijn) en wat ook een groot voordeel is, het is er koel. De stad ligt 40 meter onder straatniveau en is daarom de ideale escaperoom om aan de hitte van Napels te ontsnappen. De ingang van Neapolis Sotterranea vind je aan het Piazza San Gaetano. Tours duren ongeveer 1,5 uur en zijn in het Engels en Italiaans. Het is daarom verstandig om vooraf de juiste tour te reserveren.
Stad
 • heel interessant, ook voor niet geschiedenis-liefhebbers
 • onverwacht Napels
 • ook leuk voor kinderen
 • goed verlicht
 • de gangen zijn goed begaanbaar, lift aanwezig
 • koel
 • alleen in een tour te doen
Review geplaatst op 2022-06-16
8
Italië Napels
Dalix was hier 31 Oct 2017
Napels, parel van Italië! Napels is best een onderbelichte stad in Italië. De meeste mensen gaan naar Rome, Milaan, Pisa of Florence. Maar Napels is prachtig. Natuurlijk, een bezoek aan Pompei is een must, maar ik zou graag een paar andere bijzondere plekken met jullie willen delen. 1) Sla het toeristische eiland Capri over en maak een dagtripje naar het wonderschone eilandje Procida. Authentieker krijg je het niet. Je kan heerlijk lunchen in het haventje 'Marina della Corricella' dat vol staat met mooie gekleurde huisjes. Neem een busje naar de andere kant van het eiland en rij door het typische Italiaanse leven. Op Procida is de prachtige film 'Il Postino' opgenomen. Niet voor niets! 2) Waag je in het ondergrondse gangenstelsel 'Napoli Sotterranea'. Met een gids en kaars loop je door nauwe en donkere gangen uit de Griekse en Romeinse tijd. Best spannend! De ingang bevindt zich op Piazza Gaetano 68 in Centro Storico (het oude centrum). 3) Bezoek het Castel dell' Ovo, een vijftiende eeuws kasteel op een klein eilandje in de stad. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de beroemde Vesuvius. Daarnaast is Napels een heerlijke stad om in rond te dolen. Het kent leuke kleine straatjes, pleintjes, markten en vele restaurantjes. Als je van Italiaans eten houdt, zit je hier goed. Veel gerechten kennen hun oorsprong in Napels, zoals pizza, lasagna en spaghetti. En als toetje is het moeilijk kiezen tussen al die heerlijke soorten ijs!
Stad
 • Heel veel mogelijke dagtripjes
 • Typisch Italiaans
 • Heerlijk eten
 • Veel verkeer in de stad
Review geplaatst op 2019-02-08
8
Italië Napels
RoyanvanVelse was hier 30 Apr 2017
men zegt dat de stad gevaarlijk is en smerig. Van beide hebben we niets gemerkt. Er zijn veel leuke plekken en musea. Je dompelt ook onder in de menigte. Buiten de zomer is het niet eens zo heel erg druk. Alles is te lopen maar je moet wel over enige basisconditie beschikken voor alle trappen.
Stad
 • Veel te zien en te doen
 • Geschiedenis
 • Architectuur
 • Veel lopen
Review geplaatst op 2017-11-19