Campania reviews

Schrijf als eerste een review!
8
Italië Campania
pkoelewijn was hier 01 apr 2016
Gebied met mooie natuur, fraaie kustlijn en heel veel bezienswaardigheden. We verbleven een week in een hotel in Sorrento van waaruit we Pompei en Napels bezochten met de trein. Boottochten langs de Amalfikust en naar Capri. Capri-stad is vreselijk druk, maar er zijn heel goed rustige plekjes op het eiland te vinden. Sorrento zelf is ook bezienswaardig en heeft fijne restaurants.
Regio
 • Veel bezienswaardigheden
 • Vooral de kustweg is erg druk. Autorijden niet aanbevolen
Review geplaatst op 2016-08-28
8
Italië Campania
JoshuaX was hier 01 mei 2015
Verguisd door velen, maar wát een geweldige archeologische site is dit zeg! Het is omgeven door groen en enorm groot, met zoveel zijpaadjes dat je toch nog de toeristenmassa kunt ontlopen. Je vindt er nog een amfitheater voor 5.000 mensen, een gladiatorenarena voor 20.000 mensen en een prachtig forum. Eigenlijk alles wat een welvarende Romeinse stad van vroeger in zich moet hebben. Villa's, badhuizen en prachtig bewaarde huistempeltjes. De meeste toeristen bevinden zich in en rond het forum en de hoofdstraat die daar op uitkomt. Het lukte ons prima om ook rustige plekjes op te zoeken. Natuurlijk moet je er in de ochtend zijn als het opengaat, anders sta je in een lange rij. Zo vroeg is het verrassend rustig nog, rond het middaguur wordt het echt druk. Supertoeristisch, maar je mág het gewoon niet missen als je van dit soort dingen houdt. Je bent hier gemakkelijk een hele dag zoet.
Regio
 • Zéér veel te zien, zeer indrukwekkend
 • prachtig omgeven door groen
 • Verassend goed bereikbaar, parkeren dichtbij
 • Eentje voor de bucklist
 • Fijn weer in voor- en naseizoen
 • Zéér toeristisch
 • Zeer warm in de zomer
Review geplaatst op 2016-09-26
5
Italië Campania
ChristaThieme was hier 01 aug 2013
Druk, drukker drukst. Dat is ons beeld van Pompeï. Ook al waren wij een van de eersten op de archeologische site, binnen no time stroomde het al vol. Eerst vonden we het lastig om ons via de gekregen plattegrond te oriënteren maar op een gegeven moment hebben we het door. We zijn niet via de hoofdingang, maar via een zij-ingang naar binnen gekomen! Daarna verloopt onze wandelroute op de archeologische site een stuk makkelijker. Met de gids in de hand krijgen we een mooi overzicht van het dagelijkse leven in het jaar 79 A.D., het jaar waarin Pompeii bedolven werd onder de as en puimsteen van de uitbarstende Vesuvius. Vooral de beroemde gipsafdrukken van gevonden lichamen laten grote indruk achter. De 'massa' en vorm van deze lichamen werden verkregen door vloeibaar gips te gieten in de lege ruimtes die in de as achtergelaten waren door de ontbinding van de lichamen. Rond 13.00 uur is het niet alleen snoeiheet geworden in dit spookstadje zonder noemenswaardige schaduw, ook raakt heel Pompeii overstroomd door massa's toeristen, wat lange rijen veroorzaakt voor de ingangen van de mooiste gebouwen. Voor ons is dit het moment om de site na ruim 4 uur te verlaten en ergens een pizzeria te zoeken waar we op ons gemak gaan lunchen.
Regio
 • indrukwekkend om de versteende mensen te zien
 • Een spookstad gevoel ervaren
 • Druk, drukker, drukst
 • Had graag meer huizen 'af' willen zien
Review geplaatst op 2016-10-13