Campania Reviews

8

Categorie: Regio

Campania

pkoelewijn was hier op 2016-03-31

Gebied met mooie natuur, fraaie kustlijn en heel veel bezienswaardigheden. We verbleven een week in een hotel in Sorrento van waaruit we Pompei en Napels bezochten met de trein. Boottochten langs de Amalfikust en naar Capri. Capri-stad is vreselijk druk, maar er zijn heel goed rustige plekjes op het eiland te vinden. Sorrento zelf is ook bezienswaardig en heeft fijne restaurants.
Veel bezienswaardigheden

Vooral de kustweg is erg druk. Autorijden niet aanbevolen
review geplaatst op 2016-08-28

8

Categorie: Regio

Campania

JoshuaX was hier op 2015-04-30

Verguisd door velen, maar wát een geweldige archeologische site is dit zeg! Het is omgeven door groen en enorm groot, met zoveel zijpaadjes dat je toch nog de toeristenmassa kunt ontlopen. Je vindt er nog een amfitheater voor 5.000 mensen, een gladiatorenarena voor 20.000 mensen en een prachtig forum. Eigenlijk alles wat een welvarende Romeinse stad van vroeger in zich moet hebben. Villa's, badhuizen en prachtig bewaarde huistempeltjes. De meeste toeristen bevinden zich in en rond het forum en de hoofdstraat die daar op uitkomt. Het lukte ons prima om ook rustige plekjes op te zoeken. Natuurlijk moet je er in de ochtend zijn als het opengaat, anders sta je in een lange rij. Zo vroeg is het verrassend rustig nog, rond het middaguur wordt het echt druk. Supertoeristisch, maar je mág het gewoon niet missen als je van dit soort dingen houdt. Je bent hier gemakkelijk een hele dag zoet.
Zéér veel te zien, zeer indrukwekkend
prachtig omgeven door groen
Verassend goed bereikbaar, parkeren dichtbij
Eentje voor de bucklist
Fijn weer in voor- en naseizoen

Zéér toeristisch
Zeer warm in de zomer
review geplaatst op 2016-09-26

5

Categorie: Regio

Campania

ChristaThieme was hier op 2013-07-31

Druk, drukker drukst. Dat is ons beeld van Pompeï. Ook al waren wij een van de eersten op de archeologische site, binnen no time stroomde het al vol. Eerst vonden we het lastig om ons via de gekregen plattegrond te oriënteren maar op een gegeven moment hebben we het door. We zijn niet via de hoofdingang, maar via een zij-ingang naar binnen gekomen! Daarna verloopt onze wandelroute op de archeologische site een stuk makkelijker. Met de gids in de hand krijgen we een mooi overzicht van het dagelijkse leven in het jaar 79 A.D., het jaar waarin Pompeii bedolven werd onder de as en puimsteen van de uitbarstende Vesuvius. Vooral de beroemde gipsafdrukken van gevonden lichamen laten grote indruk achter. De 'massa' en vorm van deze lichamen werden verkregen door vloeibaar gips te gieten in de lege ruimtes die in de as achtergelaten waren door de ontbinding van de lichamen. Rond 13.00 uur is het niet alleen snoeiheet geworden in dit spookstadje zonder noemenswaardige schaduw, ook raakt heel Pompeii overstroomd door massa's toeristen, wat lange rijen veroorzaakt voor de ingangen van de mooiste gebouwen. Voor ons is dit het moment om de site na ruim 4 uur te verlaten en ergens een pizzeria te zoeken waar we op ons gemak gaan lunchen.
indrukwekkend om de versteende mensen te zien
Een spookstad gevoel ervaren

Druk, drukker, drukst
Had graag meer huizen 'af' willen zien
review geplaatst op 2016-10-13

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50

Praktische informatie