Zo steek je in quarantaine iets op van een local (maar steek je hem niet aan) image
Airbnb .

Zo steek je in quarantaine iets op van een local (maar steek je hem niet aan)

Een van de leuke dingen van op reis gaan is het ontmoeten van locals. Nog leuker is het als je iets van de lokale bevolking kunt leren, zoals pasta maken of mediteren. Gelukkig hoef je daarvoor niet te wachten tot de grenzen weer opengaan. 

Ga op een digitale reis met Airbnb

Airbnb-ervaringen ken je natuurlijk allang. Misschien heb je zelfs weleens een unieke activiteit in het buitenland, onder begeleiding van de lokale bevolking, gedaan. Door de coronacrisis kan dit helaas niet meer fysiek, maar wel thuis vanaf de bank of vanuit je eigen keuken of tuin.  

De online ervaringen van Airbnb bieden je de mogelijkheid om een andere cultuur vanuit huis te ontdekken. Dit kan je zelf doen (en zo leuke mensen van over de hele wereld leren kennen) of samen met vrienden. Alle ervaringen zijn te volgen via Zoom. Dit zijn wat ons betreft de vier leukste activiteiten:

1.    Leer pasta maken zoals een Italiaanse oma

Chiara uit Palombara Sabina leert je in 1,5 uur via een livestream hoe jij een authentieke pasta maakt. Het geheim van een goede pasta heeft zij van haar oma Nerina geleerd en geeft ze nu graag aan jou door. Het enige wat je nodig hebt is je laptop. Vergeet natuurlijk ook niet om de ingrediënten in huis te halen. Geef jezelf hier op, dan stuurt Chiara je alle informatie die je nodigt hebt. Ze stuurt je niet alleen een boodschappenlijst, maar ook suggesties voor Italiaanse wijn en muziek. 
Pasta maken airbnbMaak jij met de Italiaanse Chiara de lekkerste pasta die je ooit hebt gegeten? Foto: Airbnb

 

2. Mediteer met een boeddhistische monnik in Japan

In deze gekke tijd is er niks fijner dan even lekker je hoofd leegmaken. Lukt het jou maar niet om te mediteren? Schakel dan de hulp in van een boeddhistische monnik in Japan. Kuniatsu is al twintig jaar monnik en zal jouw docent zijn. Na deze meditatie ben jij gegarandeerd weer helemaal zen. Je mediteert al met Kuniatsu vanaf € 9. 
mediteren monnik airbnbDenk even aan helemaal niks tijdens een meditatiesessie met een boeddhistische monnik in Japan. Foto: Airbnb

 

3. Laat iedereen versteld staan van jouw goocheltrucs

Er gaat niks boven een goede goocheltruc. Deze quarantaine is hét perfecte moment om een paar trucjes te leren. En van wie kun je dat beter leren dan van een goochelaar die verschillende wereldrecords op zijn naam heeft staan? Goochelaar Martin uit Hemel Hempstead leert jou de fijne kneepjes van het vak. Deze online ervaring is ook perfect als online teambuildingsuitje en kost € 18 per persoon. Als je de smaak te pakken hebt kun je natuurlijk proberen de wereldrecords van Martin te verbreken. Je hebt immers alle tijd om hem te verslaan …

goochelen airbnbWelke trucjes leer jij van goochelaar Martin? Foto: Airbnb

 

4. Spijker je kennis over pinguïns bij

Ga op thuissafari met Jon uit Kaapstad. In een uur tijd leert hij je alles over pinguïns. Jij kunt straks mannetjes- en vrouwtjespinguïns onderscheiden en bepalen hoe oud ze zijn. Handig voor als je deze prachtige dieren een keer in het echt ziet. Deze educatieve ervaring is ook leuk voor de kids! Voor € 10 leer je niet alleen alles over pinguïns, maar draag je rechtstreeks bij aan het behoud van Afrikaanse pinguïns via de niet-gouvernementele organisatie AfriOceans Conservation Alliance

airbnb online ervaringJon leert je alles over pinguïns tijdens een thuissafari. Foto: Airbnb


Doe jij liever wat anders? Kijk hier welke online ervaringen er nog meer zijn.