Zuidland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuidland image

Zuidland

Zuidland
IJsland
Laidbackfool

wat een route!

Na gister een dagje gerelaxed te hebben in het bekende Blue Lagoon. Nu moet ik zeggen dat dit wel een beetje word op gehyped. Ik was er na een uur best wel klaar mee. Het is lekker warm maar verder is het een duur zwembad (50 euro). Ook is het niet echt natuurlijk omdat het water is opgepompt.
Maar al met al was het wel een lekker relax dagje omdat we vandaag een heel druk programma hadden.

We zijn namelijk naar Jokulsarlon gereden. Dit is een route van 10 uur. Ook wel omdat we veel tussenstops hebben gemaakt.

Zo zagen we onderweg een schitterende zonsopgang waar echt even voor moesten stoppen. Wat mooi als de zon boven de bergen uitkomt. Onze echte eerste stop was de Seljalandsfoss, de enigste waterval waar je achter kan in IJsland. Heel bijzonder is dat je overal watervallen ziet hier. Omdat het nog vroeg was waren we nu zeker wakker, het water komt als een deken over je heen.

Na 10 minuten rijden kwamen we al aan op onze volgende stop, het Eyjafjallajokul Erupts museum. Hier kom je alles te weten over de vulkaan uitbarsting in 2010 die heel het Europese vliegverkeer in paniek bracht. Het mooie van dit museum is dat je vanaf hier ook een schitterend uitzicht heb over de vulkaan.

Hier vlakbij vonden we ook de waterval Skogafoss, echt waanzinnig deze waterval. Mooi breed en lekker hoog. Na een flinke klom omhoog had je een waanzinnig uitzicht! Zeker een aanrader voor mensen met een goede long inhoud.

Gelukkig hebben we een 4 wheel drive auto want onze volgende stop had je niet met een gewone auto kunnen doen. Als een soort speurzoekertje via google maps reden we over een zandvlakte richting het water. Hier lag een verlaten vliegtuig wat echt super bijzonder is om te zien. Dit vliegtuig is tijdens de oorlog hier neergestort en is nooit weggehaald.

T toffe is dat we de grote kliffs van Vik al konden zien liggen. Die hebben we na het vliegtuig ook even bezocht. Als een soort lange vingers kwamen ze uit het water. Dit met het zwarte lava zand geeft het een gotic effect.

We wilden ook stoppen bij Skaftafell. Maar het bleek dat de hike naar de waterval een uur duurt. Dat had heel tof geweest als het niet al schemerig was en we nog een aardig stuk moesten rijden naar Jokulsarlon. Helaas voor ons, wel werden we getrakteerd op een mooie zonsondergang op de gletsjers.