Zuidland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuidland image

De dag van de rare geluiden

Zuidland
IJsland
Wisseschout

De dag van de rare geluiden


Lekker koffie zetten in ons campertje. We hebben net een excursie achter de rug met een tractor en wagen dwars door het water naar een eilandje om o.a papegaaiduikers te bekijken. [ Ingolshofdi ] Mijn man zwerft nog ergens buiten in de woeste lege omgeving waar we staan bij de begin en eindplek van de excursie.

Terwijl de koffie doorloopt mijmer ik nog wat na. Het was weer een bijzondere dag. Ineens denk ik iemand te horen roepen. Ach het zal wel verbeelding zijn. We staan hier helemaal alleen. Wacht nu hoor ik het weer. Ik luister en dan hoor ik het duidelijk . HELP.
Ik loop richting het geluid al springend over kleine stroompjes heel koud water. Vannacht heeft het nog gevroren. Er staat een klein hokje waar een ouderwetse poepdoos in gebouwd is. En daar komt de hulpkreet vandaan. En dat kan alleen maar mijn eigen man zijn. Blijkt de wartel om de deur aan de buitenkant af te kunnen sluiten ervoor gewaaid. Ik ontzet mijn liefje die er met een rood hoofd uitkomt. Ik heb tegen de wanden gebonkt, getrapt en geroepen en je kwam maar niet zegt hij . Ik moet er vreselijk om lachen. Sorry. Ik zeg nog nahikkend van de lach. Ik heb je toch gered!

Terwijl we van de koffie genieten horen we samen een vreemd geluid. Een soort loeien in de lucht. Vliegende koeien? Ja en het is toch echt koffie wat we drinken. Daar dartelt een vogel in de lucht. Gauw ons vogelboek erbij en de verrekijkers . Het blijkt een watersnip te zijn
In ons boek staat het volgende:" Het baltsgedrag van de watersnip. Ze klimmen met snelle vleugelslagen hoog in de lucht, waarna hij met uitgestrekte staartveren naar beneden duikt en de veren trillen dan in de luchtstroom en dat maakt een vibrerend blatend geluid. Aha. Jammer. Dus de koeien vliegen niet in IJsland.

En zo rijden we verder over de stille IJslandse wegen naar het volgende avontuur

Wanneer je op de vraagtekens klikt komen de foto's tevoorschijn.

Foto's

885ae.jpeg
885ae.jpeg
Wisseschout
ae7d7.jpeg
ae7d7.jpeg
Wisseschout
ae7d7.jpeg
ae7d7.jpeg
Wisseschout
442eb.jpg
442eb.jpg
Wisseschout
442eb.jpg
442eb.jpg
Wisseschout
37b0f.jpg
37b0f.jpg
Wisseschout
37b0f.jpg
37b0f.jpg
Wisseschout