Westfjorden Reviews

9

Categorie: Regio

Westfjorden

CBurgstad was hier op 2017-04-30

De Westfjorden is het minst bezochte gedeelte van IJsland. Ten onrechte, is mijn mening. In de reisgidsen vind je weinig bezienswaardigheden, en dat klopt ook wel. Alleen de Isafjordur, de hoofdstad van de regio, heeft enkele musea en is uitgangspunt voor mooie boottochten. Maar wat je verder in de Westfjorden treft aan natuurschoon is ongekend! De prachtige route in het noorden langs de vele fjorden, met altijd de met sneeuw bedekte toppen om je heen, al die verschillende kleuren in het landschap, de rust en de ruimte! Bezoek in het noorden, naast Isafjordur, ook Bolungarvik en rij vanaf daar weg 630 naar Skalavik, het meest noordwestelijke puntje. Je waant je daar echt alleen op de wereld. Ontdek dat het mogelijk is om in een tunnel van 7 km een splitsing aan te leggen. En verken de route van het noorden naar het zuiden, over diverse passen, tussen sneeuwhopen door en met spectaculaire uitzichten! Ervaar de schoonheid van de Dynjandi waterval en ga op zoek naar de papegaaiduikers bij de kliffen van Latrabjarg. Deze regio mag je niet overslaan als je IJsland bezoekt!
de prachtige fjorden in het noorden
Dynjandi waterval
Latrabjarg met de paegaaiduikers
Skalavik, meest noordwestelijke puntje
prachtige route van noord naar zuid

geen stadjes om lang te verblijven
review geplaatst op 2017-07-18 Door CBurgstad.

9

Categorie: Regio

Westfjorden

MiekeDeHaas was hier op 2014-07-31

Het bezoeken van de Westfjorden wordt vaak overgeslagen en achter in de rij gezet om te gaan bezoeken. De meeste toeristen gaan er aan voorbij. Je mag het eigenlijk niet overslaan wanneer je in IJsland bent. Het kost natuurlijk veel tijd om dit deel van IJsland te doorkruisen. Maar het is zo de moeite waard. Dit deel van IJsland heeft een diepe indruk op mij achter gelaten. Het heeft een uitgesproken fjordenlandschap met U-vormige fjorden, die diep landinwaarts doordringen en brede baaien. Het is magisch om daar te rijden en het is genieten de vergezichten die voortdurend veranderen. Ze staat bekend om zijn ruige landschappen, gletsjers en de bergen die steil oprijzen uit het laagland. Het is een adembenemend gebied met immense bergpassen die langs diepe ravijnen slingeren en waarbij je weids zicht hebt op de dieper gelegen valleien. Elke minuut heb ik hiervan genoten. Je rijdt hoofdzakelijk over gravelwegen die veilig zijn. Dit is goed te doen met een gewone auto. Rijden in de donker wordt afgeraden. Ook vind je hier het unieke vogelgebied Lätrabjarg. Als vogel- en natuurliefhebber heb ik hier mijn hart kunnen ophalen. Papegaaiduikers, kolonies Alken en Noordse stormvogels nestelen zich in holen en richels van de 400 meter hoge klif. Iets wat ik niet had willen missen. Een bezoek aan de waterval Dynjandi is een must-see. Voor mij qua schoonheid de allermooiste. Kortom, een spectaculair landschap waar veel rust is, weinig bevolking of andere reizigers tegenkom
Ongerepte natuur
Afwisselend
Rustig
Lieflijk hoofdstadje
Verlaten gebieden
Prachige fjordenkust

Het kan er flink waaien
Niet rijden wanneer het donker is
Verlaten gebieden
review geplaatst op 2016-10-17 Door MiekeDeHaas.

Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.
Heb jij een toffe dronefoto gemaakt? Doe dan mee aan onze dronefotowedstrijd 2020 en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Klik hier voor meer informatie.

Praktische informatie