Ierland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

The Wild Atlantic Way

Ierland


Ierland | The Wild Atlantic Way
Langs de ruige westkust van Ierland loopt een fantastische kustroute: The Wild Atlantic Way. Doe je hem helemaal dan heb je bijna 2600 km onder de wielen.
De Wild Atlantic Way is een sensationele reis langs torenhoge kliffen en levendige dorpen en steden, langs verborgen stranden en prachtige baaien.
Op de foto de ruige kliffenkust bij Mizen Head. Voordat je Mizen Head bereikt, kom je door het pittoreske dorp Durrus, dat het laatste spoor van civilisatie is voordat de ruige natuur het overneemt. Hier, op het meest zuidwestelijke puntje van Ierland, word je bij iedere bocht overvallen door indrukwekkende panorama's over de oceaan.
Mizen Head strekt zich uit in de kolkende Atlantische Oceaan, tussen de zeekliffen en beukende golven. Als bewijs van het doorzettingsvermogen van de mens staat het Mizen Head Signal Station al ruim 100 jaar sterk te midden van het natuurgeweld.
Dit station werd gebouwd om schepen te waarschuwen tegen de verraderlijke rotsen die hier dicht aan de kust liggen. Tegenwoordig is er een bekroond maritiem museum.
Een aanrader voor een mooie dagtocht als je daar in de buurt bent.