Galway

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Galway image

Galway

Galway
Ierland
Fidessa

Een kort reisje naar Galway

2 weken naar Dublin met school. Erg enthousiast was ik niet, Dublin leek me best leuk om een keer gezien te hebben, maar het idee om 2 weken lang in dezelfde stad te verblijven begon een beetje te jeuken. Het weer hadden we gelukkig goed uitgekozen, de 2 weken in het jaar dat het mooi weer is, hebben we precies in die 2 weken gekregen. (dus mocht je ook met mooi weer in Ierland willen zijn, wat het landschap er toch heel anders uit doet zien, zou ik het proberen rond mei/juni) We hebben de eerste week Dublin verkend en wat leuke dingen gedaan. Ik hou helemaal niet van die hele toeristische dingen, maar mocht je een tour willen doen om de leukste plekjes van Dublin te willen zien heb ik wel een leuk iets. Neem niet een van de sightseeing tours die je op elke hoek van de straat kan vinden en waarop staat: Live commentary (die zo snel Iers praten dat je 3 straten later pas door hebt wat er verteld werd over het standbeeld 3 starten terug) maar ga naar Viking splash tours. Ik weet het, de naam schrok mij ook af, maar ik heb me erg vermaakt! Op een boot met wielen rijd je door de stad, word er informatie op een leuke manier over de history van de stad, door de betreffende viking achter het stuur en glijd je aan het einde de haven in voor een tour door het water.

Natuurlijk zijn we ook naar de Guiness Factory geweest, St. Patrick’s church en een riverdance voorstelling, die je in vele hotels elke avond kan meemaken, maar na een week in Dublin begon de reizigster in mij een beetje ongeduldig te worden. We hadden het weekend vrij gekregen, en na 2 vriendinnen te hebben overgehaald kochten we bustickets van Dublin naar Galway. Bustickets zijn helemaal niet duur, voor 13 euro hadden we een retourticket en kwamen we na een rit van 3 uur aan in Galway, afvragend waarom er toch zo ontzettend veel mensen rondliepen. De “Volvo Ocean race 2009” bleek net dit weekend hier te zijn en de zeilschepen waren 2 dagen daarvoor aangekomen in dit havenstadje. Dit maakte het natuurlijk nog 3x zo leuk om hier te zijn, al zou ik er nog wel een keer heen willen om het stadje te zien als het iets minder druk is. Er was genoeg te doen vanwege de race en we hebben ons geen moment verveeld door naar de schepen te kijken, langs alle standjes te lopen, naar kanopolo te kijken en ’s avonds live optredens, luid zingend en dansend tussen de Ieren mee te maken.

Wat mensen die we die dag ontmoet hadden en aan wie we gevraagd hadden wat het het meest waard was om te doen in de buurt van Galway hadden ons naar het eiland Inishmore gestuurd, de grootste van de drie eilanden in de buurt van Galway. Want de hele dag in een warme bus zitten, af en toe eruit springen om een foto te maken, op weg naar de “Cliffs of Moher”, zagen we niet zo zitten, al had ik die wel graag willen zien.
Na een bus en een boottocht, die weer een heel ander landschap liet zien dan bij Galway of naar Dublin, kwamen we aan in het vissershaventje van Inishmore. Hier kun je met een bustour en een gids het eiland verkennen, maar door het lekkere weer en toch wel liever zelf willen kiezen waar we heen wilde, huurde we een mountainbike voor 5 euro voor de hele dag.
We hebben de hele dag bergjes op en af gefietst, oude kerkjes bezocht, met de Ierse bevolking gepraat over het leven op het eiland (oja, Ieren zijn echt ontzettend aardig, vinden het altijd leuk om een praatje te maken, dingen te vertellen of je simpelweg de weg te wijzen, en zo kregen wij de leukste verhalen te horen over de omgevingen waarin we ons bevonden)
En toch ook op de rand van een klif gelegen, wat ook ik wel een klein beetje spannend begon te vinden toen iemand per ongeluk tegen me aan duwde!

Die avond moesten we helaas weer terug naar Dublin om daar nog 3 dagen dingen voor school te doen, maar ik had graag langer willen blijven en de rest van de west kust van Ierland willen ontdekken.
Helaas is een paar maanden geleden mijn mooie, splinternieuwe, camera gestolen en moet ik het weer doen met mijn oude canon die niet altijd meer scherp wil stellen, dus ik kan voorlopig geen mooie foto’s meer op deze website zetten.
Over 3 weken ga ik 2 weken met de trein reizen door Italie met mijn beste vriendin, en daarna een week zeilen met mijn familie in Griekenland, dus daarover zal ik ook zeker een blog plaatsen hier!