Ierland

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ierland image

Kerry Way in Ierland

Ierland
Europa
Cindyvanschaik

Kerry Way in Ierland

Ierland is een heerlijk land om uit te waaien en het is een ideale bestemming dicht bij huis om tot rust te komen na een periode van werken. Zodra ik enkele dagen vrij kan nemen, probeer ik altijd een goedkope vlucht richting Dublin of Cork te boeken en enkele dagen te hiken in Ierland.
Mijn favoriete route is de bekende Kerry Way, een wandelroute die parallel loopt met de Ring of Kerry, een toeristische autoroute op het schiereiland Iveragh. Dit vooral vanwege de verscheidenheid aan landschappen. Je loopt zowel door bossen als langs meren en rivieren, langs fraaie kustlijnen en mooie dalen.
De volledige Kerry Way kan in 9 tot 11 dagen gelopen worden. Hoewel de hele route eigenlijk wel de moeite is, kies ik er soms voor om een korter stuk te nemen. Het deel tussen Killarney en Glenbeigh is voor velen het mooiste stuk.
Als je zin hebt om zelf de Kerry Way te wandelen, raad ik aan om contact te nemen met Hillwalk Ireland, zij zijn specialist in het organiseren van een individuele wandelvakantie naar de Kerry Way.