Hongarije

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Hongarije image

Hongarije

Hongarije
Europa
AMostert

We gooien de tent achterin de auto en we zien wel waar we uit komen, de voorbereiding

Een week of 6 geleden hebben we uit het niets besloten toch deze zomer lekker op vakantie te gaan. Eerst hadden we plannen om in de herfst richting Marokko te gaan. Maar omdat ik in september weer naar school ga en dan gebonden bent aan de schoolvakanties maakte dat de reistijd erg beperkt. Ik heb geen zin om als een Japanse toerist in 8 dagen heel het land te doorkruisen en thuis pas terug te zien waar ik geweest ben.

Maar waar gaan we heen, was de eerste vraag, gaan we richting het Noorden, of het oosten? het zuiden trekt ons niet, althans niet nu heel Nederland in Frankrijk en Spanje zit. Dat doen wel een ander keertje. We wilde wel zon zeker zijn want we gaan met de tent. Het is richting het oosten geworden. Deze beslissing hebben we trouwens gemaakt voordat deze hittegolf ons land bereikten.

Hongarije, Kroatië en terug waarschijnlijk via noord Italië. het laatste stukje daar hebben we nog geen invulling aangegeven. De planning staat nu voor de eerste 2 dagen vast. we rijden dinsdag 13-07 rechtstreeks naar Boedapest. Daar hebben we voor 2 nachtjes gereserveerd in een guesthouse en van daar uit zien we wel hoe we alles gaan invullen. We hebben een klein beetje een route uitgestippeld en dat is vanuit Boedapest richting het Balatonmeer en vandaar doorzakken naar Kroatië, Istrië. Bij de ANWB de nodige kaarten en boekjes gehaald. Tommie onze Navi gaat ook mee maar voor de zekerheid gaan we de ouderwetse landkaarten ook mee. je weet maar nooit.

Het is voor mij de eerste keer dat ik met een tent op vakantie ga. Natuurlijk heb ik weleens in een tent geslapen of een gedeelte van een tent, of in iets wat op een tent moest lijken maar dat was allemaal niet langer dan max. 3 nachten achter elkaar. We hebben een kleine caravan op Texel staan dus ik ben wel wat gewend maar toch het idee 3 weken in een tent leven maakt het voor mij toch wel een nieuwe uitdaging.

Vandaag en morgen de laatste voorbereidingen. De auto morgen naar de garage voor z'n beurtje, een nieuwe electr. koelbox halen want de huidige heeft het begeven. spulletjes pakken en dan gaan we op pad. Het is trouwens de eerste keer dat ik mijn nieuwe SPL camera mee ga nemen op vakantie. Is de info die ik bij de workshop heb gekregen blijven hangen? toch ook maar dat workshop info boek meenemen, altijd handig.

Wordt vervolgd.