Stratford-upon-Avon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Shakespeare is er nog steeds

Stratford-upon-Avon,
Groot-Brittannië


Nog maar een foto in Engelse sfeer, dit keer uit Stratford, de plaats waar William Shakespeare geboren. Het is erg leuk om in en rondom Stratford-upon-Avon de goed bewaard gebleven gebouwen die een link met Shakespeare hebben te bekijken.

Een bezoek waard:

Mary Arden’s Farm
Op deze boerderij woonden de moeder, Mary Arden, en grootouders van Shakespeare. Zijn moeder woonde hier totdat ze met de vader van William Shakespeare, John Shakespeare, trouwde. Je vindt Mary Arden’s House, dat samengevoegd is met het huis van de buren, in Station Road in Wilmcote, een paar kilometer buiten Stratford-upon-Avon. Het is een zeer levendige plaats, want de boerderij is in vol bedrijf.
Land bewerken, koken, spinnen, je kunt het allemaal meemaken en jong en oud kan eraan meedoen. Het publiek wordt betrokken bij de valkenjacht en je kunt een oud Engelse maaltijd gebruiken in het restaurant. Heerlijk om een dag door te brengen.

Shakespeare’s Birthplace
Hier is Shakespeare geboren en opgegroeid. Naast de overzichtstentoonstelling ( audiovisueel): William Shakespeare: his life and background en een tour door het huis en de handschoenen werkplaats van Shakespeare’s vader, is het erg leuk om acteurs en actrices in de tuin verzoeknummers te zien spelen. Wij zagen een stukje uit Mac Beth
Je vindt Shakespeare’s Birthplace in Henley Street.

Swan Theatre
Na de wandeling kun je gaan roeien op de rivier de Avon en ’s avonds is een bezoek aan het theater een must. Kijk op de website wat er speelt.

Hier zie je een scène uit de jeugd van William toen hij veel tijd bij zijn grootouders op hun boerderij op het platteland doorbracht omdat er in de stad regelmatig pest heerste. Het leven in de 17e eeuw wordt door zeer goede acteurs nagespeeld.
De maaltijd is echt in de keuken klaargemaakt en wordt, naar de gewoonte van die tijd, om 11 uur 's morgens genuttigd. Lekkere bonen en erwten, zo van het land.