Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

London on a shoestring

Londen,
Groot-Brittannië


één van de populairste stedentrips is naar London, maar tot mijn grote schaamte was ik er tot deze maand nog nooit geweest. Nu is London ook een vrij dure stad en de vele attracties kosten al snel £20 per item, toch is een stedentrip naar deze stad ook op een budget goed te doen. Voor de accommodatie kun je eens kijken naar een hostel i.p.v een hotel. Ik sliep voor £23 in een 4 persoon's kamer met eigen badkamer, op nog geen 100 meter van Hydepark. Ook ideaal voor een weekend uit met vrienden of het gezin, en een stuk goedkoper dan een hotel ( je slaap er toch alleen maar). Voor het transport is de Oyster card een must, hiermee kun je ongestoord reizen door heel de stad. Je kunt de kaart opwaarderen met geld of een dagkaart. Zo had ik een pas voor 3 dagen onbeperkt reizen in zone 1&2 met bus en metro voor £25.
Het eten hoeft ook geen vermogen te kosten, zo kun je op vele plekken voor £5 uitgebreid ontbijten. Mocht je een lichte eter zijn, dan hebben de supermarkten lekkere croissantjes liggen voor minder dan een pound. Ook voor de lunch is de supermarkt een ideale plek, er is een ruime keuze aan belegde broodjes voor minder dan £3. Ook zijn de Engelse pasteitjes, op vele plekken te krijgen en super lekker!! Voor de avonduren is het advies de toeristische pleinen en straten te mijden, hier buiten kun je prima eten voor nog geen £10.

Zoals gezegd zijn vele attracties vrij duur, zo is een rondje in de London eye £23 ook voor het uitzichtplatform in de Shard ben je £30 kwijt (en dan mag je nog geen eens je statief mee nemen voor goede foto's). gelukkig zijn er vele plekken die gratis te bezoeken zijn zoals de meeste musea, aanraders zijn o.a Natural history museum, British museum, Tate Modern en voor kinderen het Science museum. De wisseling van de wacht bij Buckingham Palace is gratis te bekijken (voor goede foto's 2 uur van te voren gaan staan) Wandelen door de stad kost je ook helemaal niets en kun je de meest bekende attracties op deze manier kijken, Tower bridge, Big ben, Trafalgar square en op de foto Piccadilly circus.

Ook kosten de vliegtickets tegenwoordig bijna niets meer, dus zijn er geen excuses meer om niet te gaan!!!