Londen reisblogs

Avonturen achter het beeldscherm

pkoelewijn bereidt zich voor Gepost op 04 jan 155 reacties

Zo, dacht ik gisteren, ik ga eens even 2 vliegtickets kopen voor een trip naar Londen in maart. Eerst maar op Skyscanner kijken. Ajasses 102 paginaas met mogelijkheden. Begint met 62 euro voor een retour, maar dan vlieg je met Easyjet ( what is that?) naar Luton en terug vanuit Southend ( lijkt me eerder een pokkenend).
Zo, dan eerst maar de keuze beperken tot City Airport, mijn eigen aanbevolen landingsplek waar je binnen 10 minuten door de paspoortcontrole bent, je koffer van de band hebt gehaald, je Ponden hebt getrokken en je de roltrap bestijgt naar het perron van de light railway die je naar het centrum van de stad brengt.
OK, met British Airways kost dit 102 eurootjes. Leuk! Even boeken (nou ja, even....). Na 10 minuten: surprise, surprise. Een koffer meenemen kost 80 euro. Dat hadden ze toch wel eens eerder kunnen vertellen.
Back to the old KLM. Even inloggen en we gaan los. Retourtje City Airport 158 euro. En daar komt 10 euro pp boekingskosten bij....wattuuuuuuu?? En hoe zit het dan met de koffers? Nog extra kosten? Even checken......hee, deze vlucht wordt uitgevoerd door City Jet.
Dan maar even op de City Jet site kijken. Wat zien ik? Hier kost hetzelfde retourtje 136,82 euro en dat met 1 koffer van 23 kilo. Hoe kan dat? Even doorgaan......yes er komen nog 7,90 eurootjes kosten bij per boeking, dus dat wordt dan 140,77 euro per persoon. Boeken maar......klaar.

Het is inmiddels 1 uur later en ik ben doodop.

Tja, reizen is afzien.

PS: elke keer als ik op NU.nl naar het nieuws kijk, krijg ik een pop-up van Tix.nl met een aanbieding voor Londen. Mijn activiteiten op het beeldscherm zijn dus niet onopgemerkt gebleven.

pkoelewijn Positie 113 (2936 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 2410 Blogs: 17 Fans: 20
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Avonturen in Yucatan
0 30
Gepost op 15 oktober
Mexico Yucatan
Bandenpech in Palenque
3 26
Gepost op 02 februari
Mexico Chiapas - Palenque
Heibel in de Ngorongoro krater (2003)
0 39
Gepost op 05 december
Tanzania Ngorongoro krater

Reacties bij deze blog

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Ja, die vrije markt - het heeft voordelen en nadelen. Met zelf puzzelen bespaar je je een reisbureau, maar haal je je ook werk op je hals. Sterkte hoor! Je hebt het wel weer leuk beschreven zo. En gelukkig heb je ook geboekt. Thuis blijven zou toch jammer zijn.....

KruYv

Door: KruYv • Geplaatst op

Ga lekker met de trein! Utrecht-Londen duurt ongeveer 6 uurtjes, als je uit Amsterdam of Rotterdam vertrekt hoef je alleen in Brussel over te stappen. Retourtje kost 118 euro en je mag zoveel bagage meenemen als je wilt. In Londen kom je direct in het centrum aan, dus je bespaart daar weer een lange trein- of metrorit.

Ik maak deze reis met enige regelmaat en vind het een heerlijke manier van reizen. Alles meegerekend duurt het echt niet heel veel langer dan vliegen, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. En dan is het ook nog eens beter voor het milieu. Dus, misschien iets om te overwegen voor je volgende tripje naar Londen?

Daisy11

Door: Daisy11 • Geplaatst op

Het is inderdaad even speuren naar een 'normale' prijs.. Fijn dat je alles even op een rijtje hebt gezet :-)

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Je wordt overal gevolgd..Big Brother. Dank voor het speurwerk Nel!

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

haha heel herkenbaar, wij gaan binnenkort naar gdansk maar de koffer was duurder dan de vlucht. (met Safari lukt het wel)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.