Londen

Avonturen achter het beeldscherm

pkoelewijn was hier op 2015-01-04 Gepost op: 2015-01-04 5 reacties.
Zo, dacht ik gisteren, ik ga eens even 2 vliegtickets kopen voor een trip naar Londen in maart. Eerst maar op Skyscanner kijken. Ajasses 102 paginaas met mogelijkheden. Begint met 62 euro voor een retour, maar dan vlieg je met Easyjet ( what is that?) naar Luton en terug vanuit Southend ( lijkt me eerder een pokkenend).
Zo, dan eerst maar de keuze beperken tot City Airport, mijn eigen aanbevolen landingsplek waar je binnen 10 minuten door de paspoortcontrole bent, je koffer van de band hebt gehaald, je Ponden hebt getrokken en je de roltrap bestijgt naar het perron van de light railway die je naar het centrum van de stad brengt.
OK, met British Airways kost dit 102 eurootjes. Leuk! Even boeken (nou ja, even....). Na 10 minuten: surprise, surprise. Een koffer meenemen kost 80 euro. Dat hadden ze toch wel eens eerder kunnen vertellen.
Back to the old KLM. Even inloggen en we gaan los. Retourtje City Airport 158 euro. En daar komt 10 euro pp boekingskosten bij....wattuuuuuuu?? En hoe zit het dan met de koffers? Nog extra kosten? Even checken......hee, deze vlucht wordt uitgevoerd door City Jet.
Dan maar even op de City Jet site kijken. Wat zien ik? Hier kost hetzelfde retourtje 136,82 euro en dat met 1 koffer van 23 kilo. Hoe kan dat? Even doorgaan......yes er komen nog 7,90 eurootjes kosten bij per boeking, dus dat wordt dan 140,77 euro per persoon. Boeken maar......klaar.

Het is inmiddels 1 uur later en ik ben doodop.

Tja, reizen is afzien.

PS: elke keer als ik op NU.nl naar het nieuws kijk, krijg ik een pop-up van Tix.nl met een aanbieding voor Londen. Mijn activiteiten op het beeldscherm zijn dus niet onopgemerkt gebleven.
0
5
Alle blogs van pkoelewijn
 

5 reactie(s) bij "Avonturen achter het beeldscherm"

 • profile image comment

  Ja, die vrije markt - het heeft voordelen en nadelen. Met zelf puzzelen bespaar je je een reisbureau, maar haal je je ook werk op je hals. Sterkte hoor! Je hebt het wel weer leuk beschreven zo. En gelukkig heb je ook geboekt. Thuis blijven zou toch jammer zijn.....

  Door Fransvdg • geplaatst op 2015-07-30 17:00:32
 • profile image comment

  Ga lekker met de trein! Utrecht-Londen duurt ongeveer 6 uurtjes, als je uit Amsterdam of Rotterdam vertrekt hoef je alleen in Brussel over te stappen. Retourtje kost 118 euro en je mag zoveel bagage meenemen als je wilt. In Londen kom je direct in het centrum aan, dus je bespaart daar weer een lange trein- of metrorit. Ik maak deze reis met enige regelmaat en vind het een heerlijke manier van reizen. Alles meegerekend duurt het echt niet heel veel langer dan vliegen, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. En dan is het ook nog eens beter voor het milieu. Dus, misschien iets om te overwegen voor je volgende tripje naar Londen?

  Door KruYv • geplaatst op 2015-07-21 23:09:18
 • profile image comment

  Het is inderdaad even speuren naar een 'normale' prijs.. Fijn dat je alles even op een rijtje hebt gezet :-)

  Door Daisy11 • geplaatst op 2015-01-06 20:49:53
 • profile image comment

  Je wordt overal gevolgd..Big Brother. Dank voor het speurwerk Nel!

  Door corriedewinter • geplaatst op 2015-01-05 10:06:07
 • profile image comment

  haha heel herkenbaar, wij gaan binnenkort naar gdansk maar de koffer was duurder dan de vlucht. (met Safari lukt het wel)

  Door jeannette • geplaatst op 2015-01-04 19:05:51

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.