Londen reisblogs

Park-life in Londen

nalukai was er (tot 23 jul 2007) Gepost op 23 dec 101 reacties

Park-life in London

"When a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life can afford", Aldus Samuel Johnson, een dichter, literatuurcriticus en een van de belangrijkste figuren van het Londense literaire en intellectuele milieu in de 18e eeuw. Nog steeds, 3 eeuwen later, zal menig Londenaar en Londen-liefhebbers dit beamen. Ook ik. Ik hou van Londen. Het is een levendige stad, waar altijd iets te beleven is; van theater shows, een bruisend uitgaansleven, allerlei soorten exposities, festivals, en evenementen, en meer activiteiten die je kan bedenken. Een stad vol energie. Voor echte natuurliefhebbers is Londen misschien minder aantrekkelijk. Wil je toch deze stad bezoeken, maar ben je bang dat het je allemaal teveel wordt? Maak je geen zorgen! Er zijn verschillende mogelijkheden om de drukte van de stad te ontvluchten.

Londen heeft acht Koninklijke parken, waarvan Hyde Park, Green Park, St. James Park en Regent’s Park in het centrum liggen (zone 1), botanische parken en natuurreservaten. Hoewel Hyde Park het bekendste park van Londen is, is Regent’s Park duidelijk mijn favoriet.

Regent’s Park is iets minder toeristisch dan Hyde Park. Als het goed weer is, vind je hier studenten (of jonge mensen die werken in de directe omgeving) relaxen, lunchen of sporten tijdens hun pauze. Als je van meer rust houdt, raad ik aan om het park in de ochtend te bezoeken. Je vindt er veel flora en fauna. Bezoek bijvoorbeeld de Queen Mary’s Garden, genoemd naar de vrouw van koning King George V. Naast kleurrijke beddingen bestaande uit 400 verschillende soorten rozen, bevindt er zich ook de Island Rockery: een klein eilandje in een meertje omringt door alpine planten. Hierin zwemmen naast de standaard waterdieren (eenden, karpers enzovoort) ook moerasschildpadden: super cute! Queen Mary’s Garden is ook een geliefde plaats voor zeer tamme, bijna brutale eekhoorns die dicht bij je komen (vooral als je ze voert), en mooie vogeltjes zoals het roodborstje (zie foto). Wanneer je verder loopt kom je uit bij een groot meer met lang gestrekte grasvelden waar je heerlijk kunt picknicken. Boten kun je huren bij het Boathouse cafe, zodat je lekker kunt ontspannen of juist actief roeien op het water. Moet je echt je energie kwijt? Ga joggen! Regent’s Park heeft 6 routes uitgezet met verschillende niveaus. Je kan natuurlijk ook zelf een route uitzoeken. Als joggen niet je sport is kun je je ook aansluiten bij de andere groepen mensen die bezig zijn op de speciaal aangelegde sportvelden.

Als je tijd hebt, en je voeten het nog aankunnen, loop dan (langs de zoo en Little Venice, een rivier waar je met een bootje van van Primrose naar Camden kan aren) naar Primrose Hill. Primrose Hill is niet zo bekend onder de toeristen. Veel locals gaan hierheen om te picknicken met vrienden of familie of te spelen met hun kinderen. Neem ook een picknickmand mee en geniet van het uitzicht over Londen, Belsize Park en Hamstead Heath vanaf de top van de heuvel (78 meter). Kijk niet verbaasd als je hier wat celebraties ziet, Primrose is een geliefde woonwijk. Er liggen vele metro stations naast het park. Als je van te voren bedenkt wat je wilt zien en/of doen kun je het best daar je uitstap halte baseren (meer informatie op http://www.royalparks.gov.uk/The-Regents-Park.aspx).

Als je dit nog te ‘Park-achtig’ vind klinken kun je ook net iets verder naar het noorden. Hier ligt Hampstead Heath. Het is een groot, oud park met veel heuvels en een afwisselend landschap met bossen, vijvers, weiden en meren. Hier heb je zeker het gevoel dat je uit de stad weg bent. En als je dan tot verbazing de stad gaat missen, kun je altijd naar het uitkijkpunt waar je heerlijk kunt genieten van de skyline van Londen, liggend in het lange gras.

nalukai Positie 28986 (0 p.) Lid sinds 09-12-2010 Foto's en tips: 20 Blogs: 2 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Roodborstje in Queen Mary's Gardens
blogfoto nr. 2
Hampstead Heath
blogfoto nr. 3
Regent's Park
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Verkennen en genieten van het eiland Oahu, Hawai'i
4 1
Gepost op 23 december
Verenigde Staten Hawaï

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Alweer zo'n goede beeldende blog. Laat de rest maar komen! (mooie foto's ook)

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.