Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Londen image

Een enkele dag Londen (deel 2)

Londen
Groot-Brittannië
Noiram

Een enkele dag Londen (deel 2)

Het zit er op...het dagje Londen!!! Wat een groot succes!! Het is me 100% meegevallen, want ik zag er toch wel enigszins tegenop! De heenreis begint om 02.00 uur in de nacht. Met een comfortabele touringcar worden we in 3 uurtjes naar Calais vervoerd. De meeste mensen lukt het om een beetje te slapen maar ik heb er moeite mee. Maar mijn Ipod brengt uitkomst, in de donkere stille bus luister ik naar mijn favoriete muziek. De overtocht van Calais naar Dover is een heftige! Zwalkend door de gangen op zoek naar het buitendek...niet gevonden! Dus anderhalf uur aan een tafeltje gezeten in de coffeebar.. Na anderhalf uur meren we aan en vlak onder de White Cliffs rijden we de boot af voor nog ruim een uur in de bus naar hartje Londen!
Het is inmiddels 9.30 en we hoeven ons pas om 21.30 weer op deze plek te melden. Een zee van tijd dus! We hebben inmiddels al besloten om de beroemde Hop-on-Hop-off bus te nemen omdat we dan zoveel mogelijk van de stad kunnen zien, bij het ticket inbegrepen: een stuk varen over de Thames. Eerst maar eens koffiedrinken! Omdat toiletbezoek ook hoognodig is kunnen we geen genoegen nemen met een Starbucks of ander coffeecornertje, daarom vinden we een heus restaurant waar alle tafels al voor de lunch gedekt zijn. Nadat we zijn gaan zitten vragen we maar even of we 'just a coffee' kunnen drinken...antwoord: "No no, on the other side of the street is a Starbucks" . We pakken ons boeltje alweer bijna bij elkaar maar ze begint hartelijk te lachen"..: I'm just joking!! Offcourse you can have a coffee!!"
Goed begin! Vervolgens een eerste kennismaking met de stad tijdens een deel van de bustour. Prachtige stad! Mooie gebouwen, bekende pleinen en herkenbare typisch Londense dingetjes zoals de dubbeldekkers, de telefooncellen en taxi's. Mijn reisje is al geslaagd. Fantastisch! Vervolgens zien we nog Trafalgar Square, Downing Street 10, Piccadilly Circus en Hyde Park.
Bij Houses of Parliament stappen we uit. We lopen een eindje om ons te vergapen aan de Big Ben en Westminster Abbey. Een stukje langs de Thames en vervolgens, na de lunch in een onooglijk plakkerig restaurantje, de boot in naar The Tower Bridge. Onderweg een humoristische live uitleg over alles wat we zien, geen saaie stem van een bandje zoals in de rondvaartboten van Amsterdam! Op een van de tientallen bruggen over de Thames ontwaren we een groep van honderden kerstmannen, wat een leuk gezicht! Allemaal op skates zwieren ze voorbij, enthousiast zwaaiend.
Na wat foto's bij de Tower gaan we op weg naar Harrod's want dat hoort er schijnbaar bij... Had niet gehoeven, maar vooruit, het is wel grappig om tussen de horden toeristen ook dure , meest Arabische echtparen te zien die echt aan het winkelen zijn, zich laten adviseren over een nieuw Royal Doulton-servies!
Langzamerhand moeten we terug naar Haymarket, we pakken de bus en zoeken een restaurant om de dag af te sluiten. Het wordt een gezellig Italiaans restaurantje waar we ternauwernood een laatste tafeltje krijgen. Heerlijke maaltijd en een glaasje wijn, dan slapen we zo lekker in de bus...
Het allerfrappantste van het afgelopen weekend vond ik wel dat ik binnen 48 uur de wereldstad Londen bezocht heb, er heerlijk 10 uren heb doorgebracht en dat ik na thuiskomst van dit avontuur nog de hele zondag voor mezelf had!!! De grootste teleurstelling was de M&M's WORLD STORE, want op mijn vraag: "do you have the dark chocolate mint M&M's?" kreeg ik als antwoord: "Oh, I'm SO sorry, but we only sell them in the USA!".......

Foto's

77eab.jpg
77eab.jpg
Noiram