Groot-Brittannië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Groot-Brittannië image

Eurostar naar Londen en terug!

Groot-Brittannië
Europa
EenReiziger

Eurostar naar Londen en terug!

Afgelopen zomer hadden wij het plan gevat om een lang weekendje naar Londen te gaan. Als liefhebber van treinreizen weet ik dat je ongeveer 3 tot 4 maanden vooruit moet plannen om het een beetje betaalbaar te houden. Daarom al vrij snel kaartjes gekocht en donderdag 17 oktober was het dan eindelijk zover! Met een voordelig treinkaartje naar Amsterdam CS, waarna ons avontuur begon. 

Eurostar naar Londen

Eerder een keer met het vliegtuig naar Londen geweest, maar de trein beleef je toch altijd anders. Aan alles voel je dat de moderne hogesnelheidstrein geen normale trein is, maar tegelijkertijd zijn de handelingen hetzelfde. Je stapt naar binnen, plaatst de bagage in de rekken en zoekt de zitplaats. Kort daarop vertrekt de trein al en wordt je vervoersbewijs onderweg gecontroleerd. 

Via Schiphol en Rotterdam ging de trein naar Brussel.  Hier was een korte douanecontrole. Deze wordt waarschijnlijk in 2020 opgeheven, maar is voorlopig nog verplicht voor een reis naar het Verenigd Koninkrijk. Vervolgens vertrokken wij vanuit Brussel en reden wij met 300 kilometer per uur via de Kanaaltunnel naar Londen. 

Aan boord van de Eurostar naar Londen tref je een bistorijtuig, comfortabele stoelen en is er voldoende ruimte om de benen te strekken. Op de heenreis was de reistijd van Amsterdam naar Londen ongeveer 4 en half uur. 

Terugreis vanuit Londen naar Amsterdam

De terugreis verliep eigenlijk veel soepeler. Dit kwam voornamelijk doordat wij gebroken waren van al het wandelen in Londen. Tweede positieve punt was dat er geen douanecontrole was op de helft van de reis. Hierdoor hebben wij de gehele reis geslapen en waren wij terug in Amsterdam, voordat wij het doorhadden. 

De terugreis was misschien wel mijn prettigste reis naar het buitenland ooit. Reisduur was onder de 4 uur, waarbij wij maximale rust hebben gehad. Zeker een aanrader! 

Foto's

Blog foto
Blog foto
EenReiziger