Rhodos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schilderachtig Lindos

Rhodos,
Griekenland


Vorige week was ik na 9 jaar terug op Rhodos. Dit Griekse pareltje, behorende tot de Zuid-Egeïsche eilanden, maakte destijds al indruk om me vanwege de diversiteit. Deze keer heb ik het als nóg mooier ervaren dan de vorige keer.

Lindos was toen mijn favoriete dorp, dus daar wilde ik terug naar toe. Het lieflijk witte dorp is een levend schilderij, maar is daardoor ook niet onopgemerkt gebleven bij toeristen. Dit keer zorgde ik dat ik al om 7.30u in het dorp was, en warempel, nauwelijks een toerist te bekennen. Heerlijk om door de stille steegjes te slenteren, waar brood aan de deurklink hangt te wachten tot de bewoners klaar zijn voor ontbijt. En wat smaakt een koffie goed, als je hem in alle rust kunt drinken, uitkijkend over de blauwe baaien waaraan Lindos gelegen is.

Vergeet ook niet even naar het ernaast gelegen St. Paul's Bay te gaan, een prachtige heldere sprookjesbaai, ingesloten door rotspartijen.

Omdat ik dit keer een reportage maakte voor Columbus, plaats ik van deze trip nog geen foto's (in november komt het in het magazine). Dus nu nog een oudje van 9 jaar terug! Maar het is er niets veranderd. In Lindos lijkt de tijd stil te staan.