Kreta

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het mooie Balos beach

Kreta,
Griekenland


Wij lazen op internet dat Balos beach het mooiste strand van Kreta is en zelfs van heel Griekenland wordt genoemd. Tijdens onze vakantie op dit eiland, huurden wij voor een paar dagen een auto (op de hoofdwegen goed te rijden) om oa dit plekje op te zoeken.
Balos Beach ligt op een schiereiland genaamd Gramvousa, het noordoosten van Kreta. Ongeveer 7 kilometer voordat je Balos beach per auto bereikt, dien je een euro te betalen om de enige weg ernaar toe te betreden. Van een goede geasfalteerde weg, verandert dit in een onverharde weg zonder vangrail. Op de dag dat wij erheen reden, regende het zelfs en vonden wij het rijden nog best spannend als er tegenliggers voorbij reden.

Je kunt daar gratis parkeren en volgt er nog een korte wandelroute door de bergen om het strand te bereiken. Dit kun je per ezel doen, maar per voet is prima te doen en liever voor de diertjes :) onderweg kom je berggeitjes tegen en bij aankomst heb je een enorm mooi uitzicht op de lagune van Balos beach.

Wauw, wat is het er mooi! Het water is helder blauw en het zand is mooi wit! Dit is een foto vanaf het strand gezien omdat de meeste een foto vanaf de bovenkant maken (wat ook meer dan logisch is).

Een tip: ga hier lekker vroeg heen ! Dit strand wordt nl ook bezocht door toeristen die per boot hier aanmeren (lees, een megagrote boot!) en is de rust ver te zoeken. Desalniettemin is het strand groot genoeg om de grote groepen te vermijden, maar voor de foto's is het aan te raden :)