Naxos beste reistijd

Het weer op Naxos

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Naxos te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is op Naxos? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Naxos

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag op Naxos:Reisadvies
Voor Naxos geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 maart Nationale Feestdag, 28 oktober Nationale Feestdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Naxos

Beste foto's & tips van Naxos

'501870' door hansdewildt '501870' door hansdewildt

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Portara op Palatia !

hansdewildt

Een van de (vele) hoogtepunten van onze zomervakantie in Griekenland vond ik de aankomst op Naxos, want als je bij de haven van dit Cycladeneiland aankomt, zie je vanaf de boot aan de linkerkant van de haven direct dé grote trekpleister van dit eiland: de Portara (de grote poort). Deze prachtige poort uit de oudheid staat op Palatia, dit was eens de heuvel waarop Portara stond, maar omdat de zeespiegel gestegen is sinds de oudheid, staat Portara nu op een eilandje dat verbonden wordt met Naxos-stad door een smalle dam, waarover je te voet naar Portara kunt komen. Dit kan best een spannende oversteek worden , omdat de zee nogal wild kan zijn en de golven dan af en toe over de dam slaan. Het maakt de aantrekkingskracht van deze 'attractie' natuurlijk alleen maar groter. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de zee en over Naxos-stad. Door de poort kun je het kasteel van Naxos-stad nog net zien.

'415027' door hansdewildt '415027' door hansdewildt

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Bergachtig !

hansdewildt

Het eiland Naxos is behoorlijk bergachtig zeker in vergelijking met de omringende eilanden. Eén van de bekendste archeologische bezienswaardigheden op dit Griekse eiland is de 2500 jaar oude tempelpoort. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht op de hoogste berg van Naxos, de Zas. Hij steekt 1001 m. boven de zeespiegel uit en valt op door zijn mooie kleuren. (deze foto is gemaakt met een polarisatiefilter)

'504972' door hansdewildt '504972' door hansdewildt

GriekenlandNaxos

GriekenlandNaxos

Panorama !

hansdewildt

Eilandhoppen naar het prachtige eiland Naxos, het grootste eiland van de Cycladen. Vanaf de boot zie je Naxos- stad al liggen. Naxos is het eiland van de citrusbomen, mooie stranden en grotten. Het Venetiaanse kasteel in Naxos – stad, dat hoog tegen de bergen ligt tussen al die drukke straatjes is goed te zien. (even uitklappen) Een heerlijk eiland om te fietsen, wandelen en te relaxen aan de mooie stranden.

Laat kaart zien