Corfu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Peroulades – Corfu – Akra Drastis

Corfu,
Griekenland


Een ideale manier om het Griekse eiland Corfu te verkennen is per huurauto. Je kunt een van de vele mooie plaatsjes op het eiland uitkiezen als uitvalbasis of neem er twee zoals wij deden. Wij verbleven 7 dagen op Corfu, hetgeen een prima tijdsbestek is om hier rond te toeren. Wij boekten vooraf twee eenvoudige appartementen in Paleokastritsa en Acharavi.

Paleokastritsa is een charmant plaatsje met prachtige uitzichten over zee. Vanuit hier kun je een geweldige route maken langs en door het hoger gelegen Lákones, Makrades, Vistonas en Pagí, compleet met smalle weggetjes, haarspeldbochten en magnifieke vergezichten. Hoogtepunt was ons bezoek aan café Spiros in Pagí. Diens enthousiaste en sympathieke eigenaar deelt maar wat graag zijn fotoalbums en videofragment van de in dit dorp opgenomen scènes van de James Bond klassieker ‘For your eyes only’ uit 1979 met je.

Acharavi kan ik niet aanbevelen, het mist karakter en is veel te druk bezocht. Kassiopi in het noordoosten lijkt mij beter geschikt. Een erg mooi en idyllisch gelegen dorp waar het goed toeven is en waar je ook zeker een dagdeel met een bootje uit zou moeten varen langs de schitterende baaitjes (neem dan zeker je snorkelset mee!)

Tijdens onze autorit van Paleokastritsa naar Acharavi besloten we een tussenstop te maken in Sidári voor een duik in het Canal d’Amour. Ondanks het fraaie zicht op de crèmekleurige steile rotskust was het hier wel erg druk. Zodoende besloten we naar het westen te rijden richting Peroulades, want hier zou het rustiger zijn. Dit deel is nog erg authentiek en toeristen zie je hier amper. Wat een geluk dat we een huurauto tot onze beschikking hadden, anders waren we hier waarschijnlijk geen kijkje gaan nemen. Het bracht ons op misschien wel het meest idyllische plekje van Corfu, Akra Drastis, oftewel de kaap van Drastis. Met afstand het mooiste uitzicht dat ik heb aangetroffen op Corfu en we hadden het helemaal voor onszelf.