Provence-Alpes-Côte d'Azur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ondergaande zon in Gorges du Verdon

Provence-Alpes-Côte d'Azur,
Frankrijk


In de eerste helft van september hebben wij onze vakantie doorgebracht in de zuidelijk gelegen Alpen van Frankrijk. Vanuit hier zijn we ook nog een paar dagen naar Gorges (Canyon) du Verdon geweest. De rivier de Verdon heeft hier in een traject van 25 km zijn weg weten te vinden en mondt uiteindelijk uit in Lac-Sainte-Croix, een azuurblauw stuwmeer. De rotswanden van de kloof zijn op sommige plekken wel 700 meter hoog. Voor veel mensen is de Canyon een ideale 'tourroute' met de auto, motor of fiets. Voor ons wandelaars een topplek om zoveel mogelijk plekken diep in de Canyon of juist op de toppen rondom de canyon te ontdekken.
Een deel van de autoroute langs de Canyon betreft een by-pass dicht langs de Canyon (Route de Crètes). Deze by-pass kun je nemen vanuit het dorpje La Palud-sur-Verdon. Wees daar niet (zoals wij) te laat (bij zonsondergang) aan het begin van de route, want het is eenrichtingsverkeer en wat je niet wil, is minimaal 1 uur in het pikkedonker op weg met alleen maar haarspeldbochten zonder vangrail langs afgronden rijden - waarbij je daarna ook nog een stuk langs de evenbochtige hoofdroute de canyon door moet - afhankelijk waar je verblijft.

Overigens is dit een populaire toeristenspot, maar onze ervaring (nu 3 keer) is dat het heel rustig is buiten het hoogseizoen (begin mei of vanaf september).