Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Parijs image

Rondje Parijs

Parijs
Frankrijk
EvelineVanPutten

Rondje Parijs

Maandag is Gerben samen met een collega vertrokken naar Parijs. Uiteraard met een kleine vertraging van de Thalys toch aangekomen in Parijs en naar het hotel gewandeld. Na een paar dagen van conferenties, aangevuld met het kijken van voetbalwedstrijden. Het is immers EK-tijd, weliswaar zonder Nederland, maar toch...Donderdagavond is ook Eveline vertrokken naar Parijs. Net voor middernacht kwam zij aan op Gare du Nord, waar ze welkom werd geheten door zowel Gerben als zo'n 80 ME-mannetjes. Aha, opgeschroefde beveiliging... Na nog zo'n drie kwartier wandelen kwamen we aan in het hotel. Tijd om te slapen!

Na een goede nacht werden we vanmorgen wakker en hebben we ons in onze douche “gepropt”. De ruimte is niet zo groot (lees: 70 cm x 70 cm...), maar de douche was verder prima. Bij een restaurantje een paar straten verderop hebben we genoten van ons Petit Dejeuner op het terras in de zon. Heerlijk! We vervolgden onze tocht naar het Louvre en vanaf daar langs de Seine naar Île de la Cité, waar we de Notre Dame, Sainte Chapelle en Conciergerie bekeken hebben. Op ons gemakje zijn we naar het Palais du Luxembourg gewandeld en hebben we in het zonnetje gezeten in de Jardin du Luxembourg. Genieten! Na het zien van het Pantheon zijn we doorgelopen naar Place de la Bastille. Hier was een “sports parc” gebouwd. Op het moment dat we een potje voetbal wilden gaan spelen op de Playstation 4, begon het te regenen. Goede timing dus, want hier stonden we droog. Hoewel Eveline haar best had gedaan, verloor ze in de 90ste minuut door een eigen goal… Daarna hebben we even gevoetbald op een miniveldje; ook hier heeft Eveline flink haar best gedaan (zelfs 5 keer gescoord, waaronder een keer met links!), maar kon niet op tegen Gerben (die de bal er zo’n 30 keer in schoot…). Om nog even te bewijzen dat Gerben écht beter is in voetbal, moest Eveline zich ook nog wagen aan de tafelvoetbaltafel. Ook hier was Gerben weer een maatje te groot… Jammer…

Na deze sportieve uitspattingen zijn we naar Place de la Nation en Place de l’Île de la Réunion gelopen. Vanaf hier (het “verre oosten” van Parijs) zijn we helemaal naar Place de la Porte d’Auteuil (het “verre westen” van Parijs) gegaan. Oké, dit stuk hebben we met de metro gedaan. Alle drie de metro’s kwamen aangereden zodra wij het perron op liepen. Ideaal! Het was de bedoeling om naar het Roland Garros stadion te gaan voor een rondleiding. Een rondleiding was niet mogelijk. Dan maar naar het Roland Garros museum. Helaas, ook die is sinds enkele maanden definitief gesloten. Oké, dan maar naar de Roland Garros shop. Niet het meest spannende, maar wel een leuke foto gemaakt met een Roland Garros petje op. Toen we weer richting het centrum liepen, begon het weer flink te regenen en zijn we gaan “schuilen” in de Jardin des Serres d’Auteuil, een overdekte botanische tuin. Toen het weer droog was, zijn we terug gelopen naar de Seine en vervolgens naar de Eiffeltoren.

De Eiffeltoren was “anders” dan normaal; het terrein onder de Eiffeltoren was niet meer vrij toegankelijk (tassencontrole, metaaldetectoren, hekken en politiemannetjes met geweren), er stonden geen Afrikanen (lees: geen Eiffeltorensleutelhangers, zonnebrillen, paraplu’s en andere onnodige gekkigheid) en ook het park erachter (Jardin du Champ de Mars) was hermetisch afgesloten (lees: dit was omgebouwd tot de “EK fanzone”, wederom met de nodige politieauto’s en ME-busjes). Toen we in de rij stonden voor een kaartje, begon het te regenen. Toen we eenmaal boven waren (ja ja, we zijn met de trap gegaan) was het droog en begon de zon te schijnen. Het uitzicht blijft indrukwekkend vanaf boven. Ook de grote voetbal in het midden van de Eiffeltoren geeft een leuk effect! Toen we honger begonnen te krijgen zijn we weer naar beneden gelopen en zijn we op zoek naar een restaurantje gegaan. Bij Le Malabar hebben we genoten van een hapje, een drankje en de spannende voetbalwedstrijd Tsjechië – Kroatië. Via het Grand Palais, Petit Palais, Place de la Concorde en Jardin des Tuileries zijn we teruggelopen naar ons eigen wijkje. Als toetje hebben we een overheerlijke crêpe genomen en met een drankje in de hand hebben we de tweede helft van de wedstrijd Spanje – Turkije gekeken in een kroegje. Vervolgens naar ons hotel gehobbeld waar we lekker met de beentjes omhoog op bed liggen. Vandaag 38000 stappen afgelegd, bijna 28 kilometer dus! De voetjes hebben wel wat rust verdiend… En wij zelf ook!

Foto's

5ea05.jpg
5ea05.jpg
EvelineVanPutten
d19f0.jpg
d19f0.jpg
EvelineVanPutten
d19f0.jpg
d19f0.jpg
EvelineVanPutten
5ea05.jpg
5ea05.jpg
EvelineVanPutten
737e8.jpg
737e8.jpg
EvelineVanPutten
76de2.jpg
76de2.jpg
EvelineVanPutten
76de2.jpg
76de2.jpg
EvelineVanPutten
5ea05.jpg
5ea05.jpg
EvelineVanPutten
737e8.jpg
737e8.jpg
EvelineVanPutten
737e8.jpg
737e8.jpg
EvelineVanPutten
5ea05.jpg
5ea05.jpg
EvelineVanPutten
5ea05.jpg
5ea05.jpg
EvelineVanPutten