Bretagne image

Bretagne


Reviews

Bretagne
Frankrijk
Mapie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Frankrijk Bretagne
Baatjes was hier 30 Apr 2017
In het westen van Bretagne vindt je bij Pointe du Van en Pointe du Raz steile kliffen waar je een erg mooie wandeling kunt maken. Deze wandeling kun je op beide Pointes beginnen. Maar trek in ieder geval je stevige stappers aan en geniet van de omgeving met een vuurtoren (de oude dame), steile kliffen, cirkelende zeevogels en een kapelletje. Afhankelijk van het seizoen zie je ook bloeiende brem of heide. Met mooi weer kun je genieten op het zandstrand in de Baie des Trepasses (baai van de Overledenen). Een van de verklaringen van deze naam is dat hier vroeger verdronken zeelieden aanspoelden. Een andere verklaring is dat de Kelten hier hun overledenen op een bootje legden voor een de reis naar hun laatste rustplaats. In deze baai zou volgens een mythe oogverblindend mooie stad hebben gelegen, genaamd Ys. Niets van teruggevonden overigens. Het is een flink eind rijden maar je hebt dan ook het gevoel aan het einde van de wereld te zijn aangekomen. Pointe du Raz zou ook het meest westelijke puntje van het Franse vasteland zijn.
Regio
 • Mooi zicht op Phare de la Vieille (vuurtoren)
 • Heerlijke plek om uit te waaien
 • Gevoel einde van de wereld bereikt te hebben
 • Steile kliffen
 • Erg ver rijden
Review geplaatst op 2019-03-26
8
Frankrijk Bretagne
KHeijlaerts was hier 30 Jun 2017
De roze graniet kust bij Ploumanac'h is erg mooi om te bezoeken. Deze gave kustlijn ligt in het departement Côtes d’Armor. Imposante stapels door zee en wind uitgehouwen roze granieten stenen bieden een bijzonder gaaf uitzicht. Ze zijn 300 miljoen jaar oud en strekken zich uit over meer dan 25 hectare. Ze zijn wereldwijd bekend en trekken vele toeristen door het jaar heen. Dus niet buiten de gebaande paden, maar wel gaaf! De contrasten tussen de stenen en de begroeiing vind ik erg gaaf, en de golven die tegen de rotsen aan klappen leveren spectaculair mooie beelden op. Ondertussen zie je vrij veel boten varen op de zee waardoor je goed kan zien hoe groot sommige rotsen zijn. Er is een parkeerplaats direct aan de kust waar toen ik er was voldoende plek vrij was. De parkeerplaats in het dorpje zelf was veel drukker.
Regio
 • Bijzondere kustlijn
 • Fotogeniek
 • Toeristische locatie
Review geplaatst op 2017-07-23
9
Frankrijk Bretagne
JoshuaX was hier 30 Jun 2013
Aan de Noordkust van Bretagne vindt je het Douanierspad, ooit aangelegd voor de boodschappers te paard van Napoleon. Twee uur lang kun je lopen langs de meest fantastische rood-oranje gekleurde rotsformaties, welke van vulkanische oorsprong zijn. Je kunt er allerlei vormen in ontdekken zoals bijvoorbeeld een krokodil. Ook zie je er enorme rotsblokken liggen, soms zo groot als een huis. Ze lijken door reuzen aan land te zijn gegooid, sommigen liggen tientallen meters van de kust af. Uiteindelijk belandt je in de baai van het plaatsje Ploumanac'h (waar je trouwens ook de wandeling kunt starten als je wilt), ook omgeven door deze rotsvormen. Midden in de baai ligt een rots die precies op een walvis lijkt met zijn staart in de lucht. De wandeling is zeer eenvoudig, voor een ieder moeiteloos te doen. Wel deel je dit prachtige kustgebied met andere wandelaars, hoewel het aantal me reuze meeviel. De beste tijd is in de ochtend of later op de middag, dan kleuren de rotsen ook het fraaist oranje. Het midden van de dag kun je beter ontwijken.
Regio
 • Prachtig kustgebied met bizarre rotsformaties
 • Zeker niet overlopen
 • Geologisch interessant
 • eenvoudige wandeling voor alle leeftijden
 • midden op de dag wel wat drukker
Review geplaatst op 2016-09-23