Tallinn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Seaplane Harbour

Tallinn,
Estland


Bij dit prachtige maritiem museum is zowel binnen als buiten veel te zien en te beleven. Het museum is gevestigd in een voormalige hangar waar vroeger watervliegtuigen werden gebouwd. Je wandelt over een soort van hangbrug die symbool staat voor het wateroppervlak. De ruim 200 verschillende items zijn zo neergezet of opgehangen zodat het denkbeeldig boven of onder water bevind. Zo hangt een watervliegtuig tegen de het dak aan en staat de gele onderzeeër op de grond. Helaas zijn de foto’s niet zo goed gelukt, het is ook erg donker binnen.

Achterin het museum is een "doe" hoek. Ervaar hoe het is om op een zinkend schip te zitten of voel welke krachten er vrij komen bij windkracht 10. Er is ook een video game zodat je met luchtafweergeschut de vliegtuigen uit de lucht kunt schieten. En geloof me het was niet alleen leuk voor kinderen.

Buiten heb je niet alleen een prachtig uitzicht op de Finse Golf en de stad maar kunt aan boord van de Suur Toll, een ijsbreker uit 1914, en er liggen veel marine schepen waarvan enkele ook aan boord te bezichtigen. Toen wij waren was er een gelegenheid om lichtkogels af te vuren onder begeleiding zonder extra kosten.

Met het openbaar vervoer kun je makkelijk komen, lopen vanuit het centrum is erg ver. Entree is vrij hoog met 13 euro per persoon maar ik vond het wel waard. Om dit alles goed te bekijken hebben we ruim 3.5 uur nodig gehad.